La il·lustradora Roser Capdevila apadrina el Mercat del Conte Infantil de Balaguer

L'Encontats introdueix el cinema com a novetat amb un curtmetratge infantil projectat dins d'una caravana

Roser Capdevila, a Balaguer
Roser Capdevila, a Balaguer | ACN
Redacció
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 10:14h
La il·lustradora Roser Capdevila, creadora de "Les Tres Bessones" i "La Bruixa Avorrida", ha estat nomenada aquest diumenge padrina del quart Mercat del Conte Infantil, l’Encontats, a Balaguer. En la jornada dedicada al llibre de paper, Capdevila ha explicat que creu que el conte "no pot morir mai" perquè. entre altres coses, és "el que acompanya els més petits al llit". La il·lustradora diu que les noves tecnologies són "benvingudes" però que les tauletes són "fredes" per explicar contes.

El Mercat celebra la quarta edició introduint el cinema com a novetat. Al llarg del dia es pot veure un curtmetratge infantil dins d'una caravana. Gairebé una vintena de parades, sobretot de llibres i editorials, i també tot un seguit d'espectacles infantils, omplen Balaguer en una jornada dedicada als més petits i als contes uns dies abans de Sant Jordi.

En l'acte d'obertura del 4rt Encontats, han atorgat la vara de padrina, com si d'una alcaldessa es tractés, a la il·lustradora Roser Capdevila, que ha explicat que es troba allunyada dels dibuixos per un problema a la vista. Capdevila ha recordat el seus orígens lleidatans i ha explicat que el seu besavi era de Castellserà (Urgell) i va ser un dels fundadors del Canal d'Urgell. La il·lustradora ha explicat que, tot i que ha passat "molt temps! des que va crear "Les Tres Bessones" i "La Bruixa Avorrida", està "molt contenta" perquè encara signa molts llibres protagonitzats per les tres nenes. Capdevila ha explicat el conte de 'La Gran Patata' als espectadors més petits que han assistit a primera hora al mercat.

Des de l'organització, la directora de la biblioteca municipal, Núria Arboç, s'ha mostrat molt satisfeta per haver fet padrina la il·lustradora. "Per primer cop és una dona", ha dit. En aquest sentit, ha afegit que és una "gran padrina", molt coneguda per tothom, i ha destacat les grans cues que s'han format a l'entorn de l'autora per aconseguir la seva signatura en els llibres que els més petits han portat. 

En relació a l'Encontats, Arboç creu que l'esdeveniment està "consolidat" però cal donar-li sempre alguna novetat. "Hem d'innovar, que no s'estanqui", motiu pel qual enguany s'ha incorporat el cinema. "Qui estigui cansat de contes, pot anar a veure un curtmetratge dins d'una caravana”, ha aconsellat. La caravana s'ha situat a la Plaça del Pou, on també hi ha altres espais enfocats als més petits. En total, a l'edició d'aquest any hi ha disset parades, la majoria de les quals són llibreries i editorials.