Per què Joan Carles Oliva hauria de continuar com a entrenador del Lleida?

L'entrenador vol fer un pas al costat i mantindrà una reunió amb la directiva

Joan Carles Oliva
Joan Carles Oliva | Lleida Esportiu
08 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:55h
Joan Carles Oliva està disposat a deixar la banqueta del Lleida Esportiu. Els mals resultats de l'equip li han fet prendre aquesta decisió que, més enllà de la seva discutible idoneïtat en el moment actual, demostra els valors d'un tècnic que sap que no ha complert amb les expectatives. Tot i la reacció de sinceritat que va tenir Oliva el passat divendres en roda de premsa, el tècnic faria bé en repensar la seva sortida precipitada del Camp d'Esports; hi ha arguments que justifiquen la seva continuïtat i que la directiva podria fer valer per intentar mantenir-lo fins a final de temporada (si és que hi ha voluntat que segueixi).

L'entrenador porta dos mesos dirigint l'equip amb uns conceptes de futbol diferents als de Gerard Albadalejo, i els jugadors s'han hagut d'adaptar a la nova situació. De fet, els futbolistes han anat millorant a mesura que s'han succeït els partits (alguns d'ells perdut per autèntica mala sort) i el mateix entrenador ho reconeix públicament. Els lleidatans han anat agafant la idea d'Oliva, que si ara marxés deixaria "orfe" de nou un equip que hauria d'afrontar els darrers partits de lliga amb la dificultat afegida d'haver d'adaptar-se a un nou líder del vestidor. Massa feina en poc temps. 

El Lleida Esportiu és el segon pitjor equip de la segona volta, però l'excel·lent primera part del campionat aguanta l'equip a tan sols quatre punts del play-off, un desavantatge assequible encara. El principal problema del club lleidatà és ell mateix; el Lleida depèn d'ell per entrar a jugar la promoció d'ascens. Oliva és el "boig conegut" per una plantilla que no necessita un "savi per conèixer" a aquestes alçades de la temporada. Com voldria o hauria de voler jugar el nou entrenador? es posaria algú de la casa com Mariani a gestionar la plantilla? és millor aquesta solució que mantenir Oliva?

L'equip no està fi, no té gol i no ha demostrat ser millor que els rivals que té molt per sota, però el calendari li és propici. El Lleida ha de jugar contra Sabadell, Peralada i Conquense abans d'enfrontar-se a Barça B i Atlètic Balears, que pot jugar el darrer partit havent-se proclamat campió. Es necessita una victòria per deslligar el nus que té ara l'equip, i el proper partit és contra el Sabadell, el pitjor equip de la segona volta.