Obres

Arrenquen les obres de les dues torres de la Llotja, que tindran 196 pisos

El projecte suposarà una inversió de 41 milions i la previsió és que els dos grans edificis d'habitatges estiguin llestos en quatre anys

per Redacció , 3 d'abril de 2019 a les 17:33 |
Representants de Metrovacesa iniciant les obres | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 d'abril de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Metrovacesa ha iniciat aquest dimecres la construcció de la primera de les dues torres d'habitatges que la promotora immobiliària aixecarà al solar annex a la Llotja de Lleida. El projecte batejat amb el nom de "les Torres del Cel" suposarà una inversió de 41 milions d'euros.

El projecte es desenvoluparà en dues fases. Inicialment, es construirà un dels dos grans edificis i la previsió de Metrovacesa és poder lliurar els primers 98 pisos durant el primer semestre del 2021. Un cop finalitzada la primera, començarà la construcció de la segona de les torres, que hauria d'estar llesta al 2023.


L'empresa ha col·locat la primera pedra del que serà la primera de les dues torres d'habitatges que la promotora immobiliària aixecarà al costat del palau de congressos la Llotja de Lleida i del riu Segre. Cadascun dels edificis comptarà amb vint plantes, a més de la planta baixa. En total, el projecte preveu la construcció de 196 pisos (98 per a cadascuna de les torres), d'entre una i cinc habitacions, a més de 210 places d'aparcament, un centenar de trasters i quatre espais per a locals comercials, que s'ubicaran a la planta baixa, segons ha exposat la promotora immobiliària durant la presentació d'aquest dimecres a Lleida. 

El projecte s'ha posat finalment en marxa després de quedar aturat per la crisi econòmica. La construcció dels dos grans edificis d'habitatges es desenvoluparà en dues fases. En la primera, s'aixecarà la primera de les torres la qual, segons les previsions de Metrovacesa, hauria d'estar llesta durant el primer semestre del 2021. A continuació, la promotora pretén construir la segona, treballs que requeriran uns altres dos anys. 


El conseller delegat de Metrovacesa, Jorge Pérez, ha destacat l'aposta que ha fet la firma per la ciutat de Lleida, amb la construcció de les Torres del Cel però també amb altres projectes immobiliaris que té en marxa a la zona de Copa d'Or i a Cappont i que preveu desenvolupar en terrenys adquirits a la capital del Segrià mb l'objectiu de construir prop de 500 nous habitatges en els pròxims anys. Pel que fa al projecte de les torres de la Llotja, Pérez ha explicat que es tracta d'un projecte "icònic" que Metrovacesa "volia liderar".

Un dels tres arquitectes autors del projecte, Patxi Mandado, ha expressat que, després d'anys aturat, "ja pensava que no es faria". Mandado ha dit que el projecte permetrà acabar l'espai situat al costat de la Llotja i esdevenir "un lloc d'atracció a prop del riu i de l'estació de trens". També ha ressaltat la "vocació urbana" del projecte" i la "relació visual" que es crearà entre les torres i la Seu Vella per a la gent que arribi a Lleida. L'arquitecte també considera que les Torres del Cel suposarà "un efecte multiplicador per a la resta de la ciutat". 


Un altre dels arquitectes, Ramon Sanabria, ha afirmat que les dues torres "canviaran l'skyline de Lleida" i ha posat de relleu que "va més enllà d'un projecte d'habitatges perquè és un projecte de ciutat". Sanabria ha destacat que tots els habitatges comptaran amb una terrassa, així com el caràcter "funcional" de les habitacions. 

Per la seva banda, l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha expressat la seva felicitat perquè, finalment, el projecte acabi tirant endavant perquè "el portem esperant des de fa molts anys". Larrosa ha destacat que una edificació "icònica" i d'unes característiques "singulars" com aquesta "fa una ciutat diferent, genera un nou espai paisatgístic i endreça l'entrada a Pardinyes i a la ciutat des de la zona industrial", fet que contribuirà a "vitalitzar" aquest barri de la ciutat, segons l'alcalde. 

 

Participació