Larrosa diu que els estudis d'inundabilitat a Lleida de la CHE «no coincideix amb els de la Paeria»

Fira de Lleida acorda la creació d'un grup de treball per establir un full de ruta per tirar endavant el trasllat del recinte firal

Redacció
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:14h
Larrosa, amb el director de Fira de Lleida i el president de la Cambra de Comerç
Larrosa, amb el director de Fira de Lleida i el president de la Cambra de Comerç | ACN
L'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha expressat la seva tranquil·litat pel fet que la Consideració Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) consideri zona amb risc d'inundació els terrenys de l'antiga Hípica als quals la Paeria projecta traslladar l'actual recinte de Fira de Lleida.

Per Larrosa, "en cap cas, la situació d'inundabilitat que planteja la CHE no és la que diuen els nostres estudis". A més, ha explicat que en el nou POUM "es planteja una inversió concreta a l'arribada del Segre a Lleida abans del canal de Seròs amb la construcció d'un mur de contenció per acabar de fer l'acompanyament de l'aigua cap a la canalització". Altrament, el Patronat de Fira de Lleida ha acordat la creació d'un grup de treball per establir un full de ruta per al desenvolupament del nou Pla de Fira de Lleida.

Després de la reunió del Patronat de Fira de Lleida, Larrosa ha exposat que els estudis que s'han fet en relació amb el marge esquerre del riu Segre a la ciutat i que acompanyen el projecte del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) "no coincideixen amb els estudis vigents per part de la CHE" pel que fa al risc d'inundabilitat del marge esquerre, així com dels terrenys en què la Paeria preveu traslladar el recinte de Fira de Lleida. Així mateix, l'alcalde ha exposat que el nou POUM preveu la construcció d'un mur de contenció abans del canal de Seròs. 

"No estem gens preocupats", ha sentenciat Larrosa. L'alcalde de Lleida ha explicat que divendres té previst reunir-se a Saragossa amb la presidenta de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), Maria Dolores Pascual, a qui traslladarà les conclusions del nou POUM, així com els estudis que acompanyen aquest document en relació amb la situació d'inundabilitat del marge esquerra del Segre. 

Prèviament, Fèlix Larrosa ha presentat a la resta de patrons el nou Pla de Fira de Lleida, que preveu traslladar en els pròxims anys el recinte firal a l'antiga Hípica i construir-hi sis nous pavellons amb un total de 27.500 metres quadrats. "Hi ha un consens generalitat que la proposta d'ubicació del nou recinte firal és una oportunitat històrica", segons ha expressat l'alcalde de Lleida.

Larrosa ha destacat que "el salt qualitatiu que plantegem com a institució firal ens fa més competitius i ens permet la generació de nous productes" i "crear sinergies amb el territori" i ha remarcat que "les inversions es faran de forma progressiva". 

A proposta de Larrosa, el Patronat ha acordat la creació d'un grup de treball sobre el nou Pla de Fira de Lleida que estarà integrat per una o dues persones en representació de cada cadascuna de les institucions que integren el patronat de l'ens firal (Diputació de Lleida, la Generalitat, la Cambra de Comerç de Lleida, a banda de la Paeria) i en què també hi haurà tècnics municipals i la direcció de Fira de Lleida.

Aquest grup de treball haurà d'establir el full de ruta sobre el desenvolupament del projecte i les conclusions que en surtin "són les que les institucions haurien d'assumir des de les respectives responsabilitats amb aquest compromís a mig i llarg termini". 

La previsió de la Paeria és que el nou recinte de Fira de Lleida estigui llest en un termini d'entre sis i deu anys, amb una inversió estimada d'entre 27 i 36 milions d'euros, en funció de si es construeix un aparcament subterrani o no. Cal tenir en compte que el nou POUM de Lleida preveu destinar els terrenys que ocupen els actuals pavellons a la construcció de fins a 371 habitatges.