Codorníu arriba a un acord amb els treballadors i no acomiadarà la plantilla del centre de Lleida

Les convocatòries de vaga segueixen en peu a l’espera que la plantilla ratifiqui la proposta

Redacció
02 d'abril del 2019
Actualitzat a les 11:51h
El comitè d’empresa i la direcció de Codorníu han arribat a un principi d’acord per rebaixar l’afectació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO), que ha passat dels 79 acomiadaments inicials a una xifra final de 70. Les dues parts van mantenir aquest dilluns una llarga reunió des de mig matí fins ben entrat el vespre, durant la qual també van acordar que els acomiadats rebran una indemnització de 38 dies i 28 mensualitats, amb un màxim de 75.000 euros, mentre es va fixar un pla de rendes per als treballadors més grans de 56 anys.

Aquestes mesures les hauran de ratificar ara les assemblees de treballadors. Mentre la plantilla no hi doni el vistiplau, el comitè d’empresa manté la convocatòria de vaga per a demà i l’aturada indefinida a partir del dia 8.

Fonts sindicals han detallat que el centre de producció amb més acomiadats serà el de Sant Sadurní, on es rescindiran 38 contractes, si bé inicialment es preveia fer fora 43 persones. Pel que fa a la resta d’acomiadaments, el preacord preveu mantenir les 10 persones rescindides inicialment dels centres de Poblet i Lleida, i rebaixa de 26 a 23 els acomiadaments de les oficines d’Esplugues de Llobregat. Com ja es preveia amb l’anunci de l’ERO, les oficines d’Esplugues tancaran properament i es traslladarà els 94 treballadors restants al celler de Sant Sadurní.

En relació al pla de rendes preacordat entre el comitè d’empresa i la direcció de Codorníu, aquest fixa que els treballadors de 56 anys i els que en compleixin 57 aquest any rebran el 77% del salari net anual fins que en facin 62. Per als empleats que en facin 58, es garanteix el 82% del salari net fins que en compleixin 62, mentre que a aquells que en facin 59, els correspon el 87% del salari anual fins els 63.

Finalment, els treballadors que aquest any compleixin 60 o 61 anys, el pla de rendes fixa que rebran el 92% del sou fins els 63.