La Diputació reitera el compromís amb el territori per buscar alternatives a la marxa del Doctor Music

Perelló considera que la mesura plantejada pels alcaldes per deixar de pagar el cànon de l'aigua a l'ACA "no és cap solució"

Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació
Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació | ACN
Redacció
01 d'abril del 2019
Actualitzat a les 16:30h
La Diputació de Lleida ha reiterat aquest dilluns el compromís amb el territori del Pallars Sobirà i amb els alcaldes davant la possibilitat que, finalment, el Doctor Music Festival no s'acabi celebrant als prats d'Escalarre. La presidenta Rosa Maria Perelló considera que deixar de pagar el cànon de l'aigua a l'ACA tal com van plantejar els alcaldes "no és cap solució" però ha dit que escoltarà les alternatives o propostes que puguin plantejar els municipis.

Així, ha recordat que el pressupost de la diputació té consignada una partida de 200.000 euros que havia d'anar destinada a donar suport a la celebració del festival. Perelló te previst reunir-se aquest dimarts a la tarda a Lleida amb els alcaldes afectats, després de la reunió del consell d'alcaldes del Sobirà prevista per aquest vespre a Sort.

L'equip de govern de la Diputació de Lleida ha informat aquest dilluns a la resta de grups de les diferents actuacions i reunions que s'han dut a terme des de la institució des de principis del 2017, ja sigui amb alcaldes, territori o amb la promotora, per facilitar la celebració del festival al Pallars Sobirà. La junta de portaveus dedicada específicament a la possible marxa del festival a Montmeló s'ha celebrat després del compromís assolit en el darrer Ple, celebrat divendres, per part del govern de la diputació lleidatana. 

En acabar la junta, la presidenta Rosa Maria Perelló ha reiterat que, des del primer moment, la Diputació de Lleida "ha estat al costat del territori" perquè el Doctor Music Festival pogués celebrar-se a Escalarre. Així mateix, ha recordat que el pressupost del 2019 té consignada una partida de 200.000 per donar suport a la celebració del festival al Pallars, tot i que també es preveia alguna altra aportació més en temes de publicitat. Sobre la partida pressupostària inclosa en els comptes d'enguany, Perelló ha dit que vol escoltar abans els alcaldes de la zona per veure quina decisió es pren "perquè anava destinada a aquesta activitat". 

La presidenta de la Diputació de Lleida ha lamentat que, si finalment, no s'acaba fent al Pallars Sobirà, "es perd una oportunitat de promoció i econòmica per aquest territori", tenint en compte que el festival comptava amb un pressupost de més de 17 milions d'euros i preveia una afluència de desenes de milers de persones.

També ha remarcat que "no està a mans de la Diputació que es pugui fer o no el festival" i ha exposat que la institució "no té cap altre compromís amb el Doctor Music Festival que donar-hi suport perquè es faci al territori". Rosa Maria Perelló també ha dit que des de la Diputació de Lleida no han parlat amb la CHE i que "des del gener" no mantenen des de la institució cap contacte amb la promotora Doctor Music.

Perelló s'ha expressat la predisposició del govern de la diputació lleidatana a escoltar les propostes i alternatives que puguin plantejar els alcaldes si s'acaba confirmant la marxa del festival. Tot i això, considera que "no és cap solució" deixar de pagar el cànon de l'aigua a l'ACA, tal com van plantejar els alcaldes, de la mateixa manera que estudiar la possibilitat de reclamar danys i prejudicis a l'administració o a la promotora pel fet que el festival no s'acabi celebrant al Pallars. "Les decisions que es puguin prendre han d'estar fonamentades ja que, sinó, no tenen cap recorregut", ha sentenciat.