Espot i Tavascan posen el punt final a una temporada d’esquí atípica

Marcada a Espot per l’avaria del telecadira la Roca i a Tavascan per la manca de neu, que no va permetre obrir l'estació fins a finals de gener

Els treballadors d’Espot es van fotografiar per última vegada amb el telecadira la Roca
Els treballadors d’Espot es van fotografiar per última vegada amb el telecadira la Roca | Skipallars
Redacció
01 d'abril del 2019
Les estacions d’esquí pallareses d’Espot i Tavascan han posat el punt final a una temporada que ha resultat atípica per raons diverses. La principal, a Espot, per l’avaria del telecadira principal, que ha obligat a l’estació a canviar els plans i a fer pujar els usuaris a través de màquines trepitjaneu. La manca de neu també ha afectat les pistes, especialment les de Tavascan, que no van poder obrir fins a finals del mes de gener.

L’estació d’Espot ha acomiadat la temporada d’hivern amb l’activitat Ski Splash, on els usuaris han pogut esquiar damunt de l’aigua per uns instants. Tavascan, de la seva banda, ha tancat aquest diumenge el telecadira després d’una temporada “irregular” i “a mig gas” per les poques precipitacions de neu que han caigut, i que van obligar l’estació a posposar l’inici de la temporada fins a finals de gener.

No obstant, el responsable de comunicació, Ignasi Feltrer, ha dit que hi ha hagut una “molt bona” afluència de públic. A l’espera que es tanquin les xifres oficials, el nombre d’esquiadors a Tavascan ha estat similar al de la temporada passada, d'entre 5.000 i 10.000. Ara, l’estació d’alta muntanya segueix oberta oferint activitats com les raquetes de neu o l’esquí de muntanya.

Port Ainé seguirà oberta fins el dilluns de Pasqua

Els amants de la neu pallaresos podran gaudir encara uns dies més de l'esquí, ja que l’estació de Port Ainé allargarà l’obertura de les pistes fins al Dilluns de Pasqua, que enguany se celebrarà el 22 d’abril.
 
Gràcies a la seva particular orientació i a l’ubicació del 90% del seu domini esquiable per sobre de la cota 2000, l’estació pallaresa mantindrà grans condicions d’innivació durant les properes setmanes. Amb tot, si les condicions meteorològiques acompanyen, es mantindrà en funcionament més del 70% de pistes i remuntadors, amb un bon gruix de neu.