Troben derruït l'arc gòtic d'Adà

Situat entre Llardecans i Maials, la peça estava catalogada com a Bé d'Interés Nacional

Imatge de les dovelles al terra
Imatge de les dovelles al terra | M.P
31 de març del 2019
Actualitzat a les 23:22h
L'arc gòtic d'Adà, entre Llardecans i Maials, ha estat trobat derruït aquest diumenge. Situat en un poblat d'orígen àrab, l'arc era una de les icones artístiques de la comarca de les Garrigues (tot i que tècnicament Llardecans forma part del Segrià) i estava catalogat com a Bé d'Interés Nacional. Un veí de Llardecans ha trobat totes les dovelles al terra i ha avisat els responsables del consistori, que han alertat els Mossos d'Esquadra.

La policia catalana ha iniciat una investigació per tal de determinar les causes d'aquest succés. L'arc d'Adà estava isolat, tenia una obertura de sis metres i una altura de quatre. Datat del segle XIII, estava fet amb pedres tallades, que han quedat tombades al costat de la capella romànica de Sant Marc. La informació l'ha avançat el diari Som Garrigues

De fet, diversos veïns de la localitat garriguenca s'han acostat fins a l'indret i han acreditat que totes les peces de l'arc estan al terra. Des del consistori no es creu que aquest fet hagi estat provocat per causes naturals, atesa la fermesa de la construcció. 
 

Les pedres, al terra Foto: M.P