Whatsapp

Tàrrega crea grups de WhatsApp amb comerços, empreses i policia per prevenir delictes

Es tracta d'un nou sistema d'avisos que propiciarà la comunicació interna i la immediatesa d'alertes en temes de seguretat

per Redacció , 28 de març de 2019 a les 17:05 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Regidoria de Governació de Tàrrega i Foment Targarí han posat en marxa una nova iniciativa de prevenció i detecció de delictes en establiments comercials i empreses. Es tracta d'un sistema d'avisos mitjançant l'aplicació WhatsApp per agilitzar la comunicació en temes de seguretat entre comerciants, empreses i Policia Local.

A través d'aquesta eina, la Policia Local facilitarà consells de seguretat ciutadana, informació sobre delictes en municipis propers i alertes immediates de detecció de delictes als eixos comercials i polígons industrials de la capital de l'Urgell.


S'han creat dos grups de WhatsApp: un per a establiments comercials de l'entitat TRRG Comerç i un segon adreçat a empreses de les àrees industrials de TRRG Empresa. La Policia Local de Tàrrega exercirà l'administració d'ambdós grups i canalitzarà totes les dades rebudes. Prèviament, s'ha dut a terme una campanya informativa a comerços i empreses donant a conèixer el nou servei. El sistema d'alertes també s'usarà per a transmetre informació sobre mobilitat.

El regidor de Governació, Carles Pascual, el sotsinspector cap de la Policia Local, Àlex Dalghi, i el portaveu de Foment Targarí, Marc Roselló, han presentat aquest dijous la nova eina de comunicació en un acte convocat a l'Ajuntament. Pascual ha posat de relleu com gràcies a les noves tecnologies es pot agilitzar la capacitat de reacció davant possible delictes.


Per la seva part, Dalghi ha indicat que, juntament amb la col·laboració ciutadana, els grups de WhatsApp poden ser un instrument molt efectiu per alertar sobre la presència de persones sospitoses i ajudar a localitzar els autors de furts i altres delictes. Roselló ha puntualitzat que es poden adherir als grups de WhatsApp tots els comerços i empreses de la ciutat encara que no siguin socis de Foment Targarí. 

 

Participació