La Guàrdia Civil entra a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i al Consell Comarcal de l'Alt Urgell

S’han requisat telèfons mòbils, inclòs el de l’alcalde Albert Batalla

Vehicles de la Guàrdia Civil a la Seu
Vehicles de la Guàrdia Civil a la Seu | ACN
Redacció
28 de març del 2019
Actualitzat a les 14:34h
Agents de la Guàrdia Civil han entrat aquest dijous a l'Ajuntament de La Seu d'Urgell i a la seu del Consell Comarcal de l'Alt Urgell. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha explicat que la causa està oberta contra quatre persones relacionades amb el consistori pels delictes de prevaricació, malversació, contra l'administració pública, frau contractual, frau de subvencions i negociacions prohibides a funcionaris.

Segons ha sabut l'ACN, la investigació està relacionada amb subvencions de la UE, fons Leader i Feder, que no s'haurien destinat al motiu pel qual es van donar. També hi hauria concessions d'obres sense els contractes corresponents. L'actuació parteix d'una querella de fiscalia, que va rebre una denúncia i va investigar el cas durant sis

Els agents han requisat alguns telèfons mòbils, entre ells el de l'alcalde, Albert Batalla. (Aquesta notícia actualitza l'anterior amb el mateix titular afegint més informació sobre la investigació) Els agents han fet sortir tots els treballadors del consistori excepte el primer tinent d'alcaldia, Jesús Fierro, la interventora, els informàtics i el secretari municipal. També hi ha una administrativa, un advocat i el secretari de HIULS, el patronat d'Habitatge i Urbanisme de La Seu.

Pel que fa a la seu del Consell Comarcal, fonts coneixedores han explicat que hi ha una quinzena de treballadors que durant una estona no han pogut sortir de l'edifici. 

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la investigació s'ha iniciat arran d'una querella del ministeri fiscal contra quatre persones relacionades amb el consistori. El mateix dia de la presentació de la querella es va sol·licitar i acordar l'entrada i registre a l'Ajuntament per tal de buscar documentació necessària per al procediment. En aquests moments encara no hi ha data perquè declarin els querellats.
 
Operatiu ampli de la Guàrdia Civil
 
Els agents han fet sortir tots els treballadors del consistori excepte un regidor de l'equip de govern, la interventora, els informàtics i el secretari municipal. També han requisat alguns telèfons mòbils d'alguns treballadors i han demanat contrasenyes de correu electrònic.

Es tracta d'un operatiu ampli, amb força vehicles i agents, i tot apunta que es podria allargar unes hores. S'ha iniciat als voltants de les vuit del matí.

Els treballadors que eren a dins dels dos edificis ja no han pogut sortir, i els que anaven arribant no han pogut entrar.