Teresa Jordà inaugura la seu de la nova oficina d'Unió de Pagesos a Lleida

Les instal·lacions també acullen els serveis centrals d'Agroxarxa i de la Fundació Pagesos Solidaris, vinculades al sindicat

Jordà ha inaugurat el nou espai
Jordà ha inaugurat el nou espai | ACN
Redacció
27 de març del 2019
La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha inaugurat aquest dimarts la seu de la nova oficina a Lleida d'Unió de Pagesos, ubicada al número 22 del carrer Riu Besós. Les noves instal·lacions centralitzen l'activitat que porta a terme UP a Lleida ja que també acullen els serveis centrals d'Agroxarxa, l'empresa de serveis de l'organització agrària, i de la Fundació Pagesos Solidaris, també vinculada a Unió de Pagesos.

L'espai compta amb uns 1.000 metres quadrats distribuïts en dos pisos i és propietat de la Fundació de la Pagesia de Catalunya. També han assistit a la inauguració l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, la presidenta de la diputació lleidatana, Rosa Maria Perelló, el coordinador nacional d'Unió de Pagesos, Joan Caball, a més d'altres representants i afiliats de l'organització agrària.

Unió de Pagesos ha decidit centralitzar en unes mateixes instal·lacions tota l'activitat i els diferents serveis que ofereix a Lleida, destinats sobretot a atendre pagesos i ramaders del Segrià i les Garrigues. D'aquesta manera, la nova seu del carrer Riu Besós acull la seu del sindicat a la capital del Segrià i els serveis centrals d'Agroxarxa, que fins ara es trobaven a l'antiga Cambra Agrària de Lleida, així com la seu central de la Fundació Pagesos Solidaris, ubicats fins fa poc a l'edifici de Mercolleida.

El coordinador d'Unió de Pagesos, Joan Caball, ha destacat que la nova seu "permetrà seguir apropant a la pagesia tant l'activitat sindical com els serveis integrals per als professionals amb millors instal·lacions i més modernes, a més de ser un punt de trobada per als afiliats del sindicat i per a la pagesia".

Caball ha explicat que UP farà ús del nou espai tot i que aquest és propietat de la Fundació de la Pagesia de Catalunya (integrada per Unió de Pagesos, JARC, la FCAC, el Departament d'Agricultura i l'Ajuntament de Barcelona) i que era la propietària de les quatre Cambres Agràries catalanes.

La consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, ha dit que les noves instal·lacions suposen "una bona notícia al servei de la pagesia" i n'ha destacat la modernitat i la ubicació. Jordà ha posat en valor que Unió de Pagesos és "una de les organitzacions puntals al país i que també compta amb una llarga trajectòria al darrere per defensar el sector agrari".

Preocupació per la manca de pluges

Durant la inauguració de la nova seu d'Unió de Pagesos, Jordà ha expressat la preocupació del Departament d'Agricultura davant l'afectació que la manca de precipitacions durant els darrers mesos està provocant sobretot en explotacions de cereal, que es podria agreujar si no plou en les pròximes setmanes.

"L'any passat va ser un any extremadament excepcional i enguany és extremadament necessari que plogui perquè estem a març" i aquesta situació també repercuteix, amb vista a l'estiu, en la prevenció d'incendis, ha dit. Per això, ha fet una crida perquè els pagesos tinguin les seves explotacions assegurades.

Jordà ha remarcat que no està a l'abast d'Agricultura que pugui ploure sinó de la meteorologia i ha dit que, si cal, invocarà a Sant Eudald, patró de la seva localitat, Ripoll, per demanar-li.