El «Dream Team» de la història del futbol lleidatà

Així seria l'alineació dels 11 millors jugadors que ha donat la Terra Ferma

Redacció
26 de març del 2019
Actualitzat a les 14:30h
Puyol, Fusté, Granés i Juncosa
Puyol, Fusté, Granés i Juncosa | N.LL
La selecció catalana ha jugat aquest dilluns contra el combinat de Veneçuela, a qui ha guanyat per 2 a 1. El matx dels catalans ha reobert els anhels de molts seguidors de tenir una selecció oficial, més si es té en compte l'elevat nivell dels futbolistes seleccionats per Gerard López.

La història del futbol lleidatà també donaria per fer un equip de molt nivell, una mena de "Dream Team" ponentí que estaria format per futbolistes de diverses èpoques que han quedat en la memòria de molts afeccionats.

A la porteria hi hauria Ricard Pujol, nascut a Lleida el 5 d'octubre del 1921 i que es va convertir en el porter lleidatà que més partits va jugar a Primera Divisió, un total de 81. Ho va fer durant vuit temporades amb el Sabadell, del 1943 al 1950. Posteriorment va jugar al Girona i a l'Espanyol.

L'eix de la defensa estaria format per dos jugadors que van vestir la samarreta del Barça; Enric Gensana (1936-2005), que va jugar amb els blaugrana durant vuit anys, temps en el que va marcar 27 gols i va jugar 278 partits. Al seu costat hi hauria el balaguerí Antoni Torres (1943-2003) que va jugar al Camp Nou del 1965 al 1976. Va fer cinc gols i va disputar un total de 483 encontres. 

Els carrils laterals els omplirien Joan Capdevila i Carles Puyol, els dos únics lleidatans que han guanyat un Mundial de futbol. El targarí va nàixer el 1978 i va iniciar la seva carrera a l'Espanyol i va ser per Atlético de Madrid, Deportivo de la Coruña, Villarreal, Benfica, North East United de l'Índia i Lierse SK de Bèlgica. El de la Pobla de Segur és del mateix any que Capdevila, i ha estat un dels grans capitans del Barça, on va jugar 14 temporades. Va jugar 792 partits i va marcar 22 gols.

El mig del camp seria una barreja entre jugadors actuals i veterans. Repartint joc, Josep Maria Fusté, un dels migcampistes més mítics de la història del Barça. Nascut a Linyola l'any 1941, Fusté va jugar deu temporades al club blaugrana, va disputar 407 i va arribar a convertir-se en capità. Va anotar 117 gols. En una banda, Enric Ribelles, natural de Puigverd de Lleida. Després de destacar al Lleida, va fitxar pel Barça, on hi va estar cinc temporades. Posteriorment va fitxar pel València, on hi va estar del 1961 al 1965. Ribelles va morir l'any 2014.

A l'altra banda, un jugador nascut a Lleida i que està a la llista de molts clubs d'elit. Es tracta de Milinkovic-Savic internacional amb Sèrbia, selecció amb la que va jugar el Mundial del Rússia l'any passat. Força i tècnica són dues de les característiques d'aquest futbolista, actualment a les files de la Lazio de Roma.

I al davant, tres futbolistes. Antoni Gausí (1928), futbolista que va vestir les samarretes del Reial Madrid del 1951 al 1953, del Celta de Vigo del 1953 al 1958, i del Saragossa, del 1958 al 1960. Els seus inicis van estar al Lleida, des d'on va fer el salt a la capital espanyola. Josep Juncosa també estaria en aquest 11 històric. Nascut a Borges Blanques el 1922, va jugar a l'Espanyol del 1942 al 1944 i a l'Atlético de Madrid, del 1944 al 1955. Amb els matalassers va guanyar dues lligues. Juncosa va arribar a jugar també a la selecció espanyola.

Finalment, en punta d'atac, Pepe Granés, un dels millors jugadors que ha donat Lleida. Nascut a la ciutat el 1934, el davanter va arribar al Reial Madrid, on va coincidir amb Alfredo Di Stefano, que el va elogiar assegurant que Granés era "el millor jugador que havia vist mai". Granés va jugar també a l'Hércules, al Terrassa i al Mallorca.
 

L'11 de jugadors lleidatans