Extingit l'incendi d'un habitatge de Lleida en què han resultat ferides tres persones

El pis ha cremat totalment i el fum ha afectat també l'escala comunitària

Redacció
25 de març del 2019
Actualitzat a la 13:11h
Els Bombers fent tasques d'extinció
Els Bombers fent tasques d'extinció | ACN
Tres persones han resultat ferides aquest dilluns al matí en l'incendi d'un habitatge a Lleida, al número 77 del carrer Alfred Perenya, i han estat traslladades al l'Hospital Arnau de Vilanova. Dues veïnes en estat menys greu per inhalació de fum, una de les quals és la que vivia al pis afectat, que també ha sofert cremades a les mans tot i que ha pogut abandonar el pis pel seu propi peu.

A més, un veí ha resultat ferit lleu després que li caigués un objecte a l'ull. El foc, que els Bombers han extingit, ha cremat totalment l'habitatge, situat al tercer pis de l'edifici, i ha obligat a confinar altres sis veïns de l'immoble als seus pisos ja que el fum ha afectat també l'escala comunitària. Es desconeixen les causes que haurien provocat l'incendi.

Els Bombers han rebut a les 9.34 hores l'avís d'un incendi al tercer pis del número 77 del carrer Alfred Perenya de Lleida. El cos ha desplaçat vuit dotacions que, en arribar, han trobat l'incendi totalment desenvolupat. Els Bombers han aconseguit extingir el foc, després de treballar, primer des de l'exterior i després des de l'interior de l'edifici. El cap de guàrdia de la Regió d'Emergències de Lleida, Xavier Serra, ha remarcat les dificultats que ha suposat poder apagar l'incendi per l'elevada carrega de foc que hi havia a l'interior del pis on s'ha originat.

Serra ha explicat que s'ha traslladat tres persones a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, després de resultar ferides. Dues dones de caràcter menys greu per inhalació de fum, una de les quals és la veïna de l'habitatge afectat, que també ha patit cremades a les mans en intentar apagar les flames, a més d'un atac d'ansietat. Un altre veí ha patit molèsties oculars lleus després que li hagi caigut un objecte a l'ull.

D'altra banda, s'han hagut de confinar sis veïns als seus habitatges, ja que el fum ha afectat també l'escala comunitària, sobretot el quart pis, el balcó del qual també s'ha vist afectat per les flames. Aquests veïns han pogut sortir un cop s'ha ventilat el fum dels seus immobles, segons ha explicat el cap de guàrdia de Bombers. Es desconeixen les causes que haurien originat l'incendi, segons ha dit Xavier Serra.

A banda dels Bombers, s'han desplaçat al lloc dels fets sis unitats del SEM, a més d'efectius dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Lleida.