El Comú estudia demanar la suspensió del POUM per «vulneració de drets polítics»

La formació assegura que els grups municipals no tenen temps de llegir els milers de folis del projecte

Redacció
21 de març del 2019
Actualitzat a les 16:24h
Els dos regidors del Comú de Lleida
Els dos regidors del Comú de Lleida | Comú de Lleida
El Comú de Lleida ha anunciat aquest dijous que estudiarà demanar la suspensió del procediment del POUM i interposarà vot particular a l'expedient. La formació considera que els grups han de disposar de "com a mínim tres mesos per estudiar com requereix tots els informes, memòries i plànols", i denuncia que l'equip de govern de la Paeria no facilita aquest temps. 

En aquest sentit, el grup municipal creu que els terminis que es fixen "vulneren els drets polítics i de representació dels grups municipals" ja que en menys d'una setmana han de revisar una informació de milers de folis. "Plantejar en aquests termes l'aprovació d'un document tant transcendent com el POUM evidencia dèficits democràtics greus", s'apunta des del Comú, que considera que l'executiu local dona un calendari que no es pot assumir per fixar una posició amb criteri i documentada sobre el projecte.

El partit indica també que una aprovació provisional a menys de dos mesos de les eleccions municipals, amb un POUM unilateral impugnat judicialment, obligaria "a declarar nul tot el procediment i començar de zero la tramitació de la revisió del Pla General de Lleida".