El Parc Natural de l’Alt Pirineu augmenta un 13% el nombre de visitants

El Parc Nacional d’Aigüestortes, en canvi, va patir l’any 2018 una davallada de l’1,44%

Una família passejant pel Parc Natural de l’Alt Pirineu
Una família passejant pel Parc Natural de l’Alt Pirineu | PNAP
Redacció
21 de març del 2019
El Parc Natural de l’Alt Pirineu va registrar l’any passat un total de 354.681 visitants, una xifra que representa un increment de pràcticament el 13% respecte el 2017, quan l'espai va rebre 314.000 persones. L’augment de visitants, per tant, és de 40.681 persones. El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, en canvi, va patir l’any passat una davallada de visitants de l’1,44%, quan va passar de les 560.086 persones del 2017 a les 552.014 de l’any passat.

Són dades facilitades pel Departament de Territori i Sostenibilitat. Els espais naturals gestionats per la Generalitat han registrat el 2018 un total de 4.243.961 visitants. Comparant les xifres amb l’any anterior, el conjunt dels espais naturals protegits han aconseguit atraure 40.193 persones més, això sí, sense incloure les xifres del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Fresser, que no disposa de registres el 2017.

Més precisió en el recompte

Com que els espais naturals protegits no tenen porta d’entrada, calcular el nombre de visitants no és una tasca senzilla. Històricament, aquestes xifres s’han calculat mitjançant fórmules estimatòries a partir de les dades obtingudes per diferents mètodes, principalment amb el recompte de visitants realitzat en els punts d’informació. 

Precisament, darrerament, els espais naturals protegits de la Generalitat estan implementant millores en els sistemes de recompte de visitants, per tal de disposar de més dades que permetin un seguiment precís i acurat. Això fa que en alguns parcs es registrin xifres que poden semblar desajustades respecte dels valors d’anys anteriors.

En aquests moments, la Generalitat treballa per implementar un sistema comú a tots els parcs, amb una nova metodologia que permeti oferir dades quantitatives més acurades, sobretot en els punts d’informació.