El president de l'Audiència de Lleida s'incorpora al Servei d'Inspecció del CGPJ

El magistrat Albert Guilañá assumeix la presidència en funcions

El president de l'Audiència de Lleida, Francesc Segura
El president de l'Audiència de Lleida, Francesc Segura | ACN
Redacció
20 de març del 2019
Actualitzat a les 17:02h
Francesc Segura, president de l'Audiència de Lleida des de desembre de 2006, cessarà demà dijous de les seves actuals funcions per incorporar-se, tal i com publica el BOE d'aquest dimecres, com a inspector delegat de l'ordre penal al Servei d'Inspecció del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Ho farà després de superar un concurs de mèrits convocat per acord de la Comissió Permanent d'aquest òrgan el passat 19 de desembre de 2018. El nomenament és per a dos anys, prorrogables anualment fins a un màxim de 10. El magistrat de la secció civil de l'Audiència de Lleida, Albert Guilañá, serà el president en funcions.

Segura és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona. Es va incorporar a la carrera judicial al 1989. Ha estat als jutjats d'Arenys, Mataró i Lleida. El 1999 va ser degà dels jutjats de Lleida i un any després es va incorporar com a magistrat a l'Audiència Provincial de Lleida i va ser nomenat president d'aquesta al desembre de 2006, moment en el que es va incorporar a la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El magistrat Segura ha estat professor a l'Escola Judicial de Barcelona, professor associat de Dret Processal a la Facultat de Dret i Economia de Lleida i ha participat com a consultor internacional a Panamà, Mèxic i Bulgària.

El seu destí al Servei d'Inspecció del CGPJ és conseqüència de superar un concurs de mèrits convocat per acord de la Comissió Permanent del CGPJ de 19 de desembre de 2018. El nomenament és per a dos anys, prorrogables anualment fins a un màxim de 10.