La DGAIA investiga un suposat cas d'abusos sexuals entre dos menors en un col·legi de Lleida

La Fiscalia va derivar la denúncia a Infància ja que el suposat agressor té 10 anys i, per tant, és inimputable

Redacció
19 de març del 2019
Actualitzat a la 13:00h
La direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) investiga un suposat cas d'abusos sexuals entre dos menors que hauria tingut lloc al col·legi Sant Jaume de Lleida. La Fiscalia va remetre a la DGAIA la denúncia, tenint en compte que el presumpte agressor té menys de 14 anys i, per tant, és inimputable penalment.

Per la seva banda, Educació ha encarregat un informe per recollir informació del cas a partir de la qual Atenció a la Infància i l'Adolescència haurà de considerar la necessitat de posar en marxa algun tipus de recurs o mesura al respecte.

La DGAIA està investigant el cas després de la denúncia que va remetre a aquest organisme la Fiscalia, segons han confirmat des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. Tenint en compte que el suposat agressor té menys de 14 anys i que, per tant, és inimputable penalment, des del ministeri fiscal van parlar amb la família i amb el centre educatiu i van posar el cas en coneixement de la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència per tal que consideri la necessitat d'emprendre algun tipus de mesura de protecció.

Des del Departament d'Educació han explicat que han encarregat un informe per recollir informació sobre el cas, que hauran de fer arribar a la DGAIA, en el marc del protocol establert entre ambdues conselleries davant casos que afecten menors no responsables penalment per la seva edat i que han tingut lloc en un centre educatiu.

Davant situacions com aquestes, un equip d'atenció a menors inimputables de la DGAIA analitza i avalua el cas per poder conèixer perquè s'hauria pogut produir i decidir si cal posar en marxa algun tipus de mesura o eina per evitar que es repeteixi, segons han detallat des de Treball, Afers Socials i Famílies.

Des de la direcció del col·legi concertat on haurien tingut lloc els fets, defensen la seva actuació i asseguren que, des del primer moment, van fer "tot el necessari" seguint el protocol establert, després de posar el cas en coneixement de la Inspecció d'Educació, dels serveis territorials del departament i de l'equip d'assessorament i orientació psicopedagògic (EAP) per tal de fer-ne un seguiment.

Des del col·legi han remarcat a l'ACN que les versions de les famílies d'una i altra part "són totalment diferenciades" i lamenten que només s'hagi publicat el suposat cas d'abusos partint d'una sola de les versions. També han confirmat que la família de la suposada víctima va accedir a canviar el nen de centre educatiu.