ERC reclama que es veti la participació de l'Exèrcit a la Fira de Formació i Treball de Lleida

El grup municipal rebutja la presència de les forces armades al certamen perquè "no eduquen i xoquen amb la cultura de la pau"

Una protesta contra l'exèrcit a Lleida
Una protesta contra l'exèrcit a Lleida | ACN
Redacció
18 de març del 2019
Actualitzat a les 8:39h
El grup municipal d'ERC-Avancem a la Paeria reclama a Fira de Lleida i a l'alcalde Fèlix Larrosa que "vetin" la participació de l'Exèrcit a la Fira de Formació i Treball (F&T), que se celebrarà els dies 25 i 26 d'abril al pavelló 4 de Fira de Lleida.

ERC ha tornat a expressar el seu malestar per la presència al certamen d'un estand de les forces armades "perquè té com a finalitat la captació i no la formació de futurs treballadors". Els republicans destaquen que la Fira F&T "és un espai de caire educatiu" i, per tant, consideren que "el fet que hi hagi militars es contradiu amb la cultura de la pau que ha de presidir l'educació a Catalunya". L'Exèrcit ha estat present al saló en les dotze edicions celebrades fins ara.

ERC-Avancem planteja a Larrosa que, "si no té el valor de tirar endavant la proposta de veto, almenys s'arbitri un sistema o un espai en què es visualitzi clarament que l'Exèrcit no és un actor formatiu" i, per tant, "no ha de tenir lloc entre els centres de formació", segons aquest grup municipal.

A més, els republicans recorden que la participació de la institució amarada a la Fira Formació i Treball "incompleix la moció 'Per la declaració de Lleida municipi de cultura de pau', aprovada pel ple de la Paeria l'abril del 2016", i també "una resolució del Parlament del mateix any en què es demanava evitar la participació de l'Exèrcit en fires promocionals de formació i espais educatius".