Comissió

Perelló desconvoca la reunió de la comissió del «cas Boreas» prevista per dilluns

ERC i la CUP han criticat durament aquesta setmana la decisió del PDECat d'incloure-hi el diputat i expresident Joan Reñé, investigat en el cas

per Redacció, 15 de març de 2019 a les 16:26 |
Rosa Maria Perelló, presidenta de la Diputació | ACN
La presidenta de la Diputació de Lleida, Rosa Maria Perelló, ha desconvocat la primera reunió de la comissió especial informativa sobre el 'cas Boreas' que havia de tenir lloc aquest dilluns a dos quarts d'una del migdia. Així s'ha comunicat aquest divendres als diferents grups polítics amb representació a la institució i també s'ha apuntat que "en breu" es donarà a conèixer la nova data.

Aquesta setmana ERC i la CUP han llençat dures critiques contra el PDECat pel fet d'incloure entre els seus representants a la comissió l'ara diputat i expresident de la corporació, Joan Reñé, que precisament és un dels investigats en el cas de suposada corrupció que va comportar la detenció de més d'una vintena de persones a l'octubre de l'any passat.


Els republicans van demanar ahir a Perelló que reconsiderés la participació de Reñé a la comissió informativa perquè creuen que la seva presència "atempta contra la imparcialitat, la independència i la neutralitat". En aquest sentit, el portaveu d'ERC, Jaume Gilabert, va arribar a plantejar la possibilitat de "plantar" la comissió en cas que no es tingués en compte aquesta petició.

De la seva banda, la CUP va qualificar de "broma" la inclusió de Reñé a la comissió i també van amenaçar d'aixecar-se de la taula en cas que es comprovés que la seva presència a l'òrgan obstaculitzés l'accés a la informació sobre el cas de suposada corrupció.

La creació de la comissió especial de "cas Boreas" es va aprovar al ple de la Diputació de Lleida del mes de gener i va ser proposada per ERC. Va ser aprovada per unanimitat dels grups polítics i fins i tot l'ara diputat Joan Reñé hi va votar a favor, no sense criticar-ne la seva creació i funcionalitat.

En aquell torn de paraula, Reñé va demanar públicament que volia formar part de la comissió per poder aportar informació de primera mà. Després del ple del mes de febrer, la presidenta Perelló va respondre a preguntes de mitjans que ella considerava que Reñé no hauria de formar part d'aquesta comissió que finalment ha quedat posposada fins a nou avís.

 

Participació