L'alcalde d'Alcarràs, l'únic de Lleida que està processat per l'1-O

El judicialització contra Miquel Serra contrasta amb l'arxivament dels casos contra les altres alcaldies | El batlle d'Agramunt, Bernat Solé, està a l'espera de resposta

Miquel Serra, a la sortida del jutjat
Miquel Serra, a la sortida del jutjat | ACN
15 de març del 2019
L'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, és l'únic lleidatà que té un procés judicial obert pels fets de l'1-O. El seu cas contrasta amb l'arxivament de la resta de procediments contra alcaldies de la demarcació implicades en el referèndum. Només Bernat Solé, d'Agramunt, està a l'espera d'una resposta sobre el seu procediment.

En total, la Fiscalia ha arxivat un total de 62 de les 78 causes que va obrir des del setembre del 2017 a alcaldes catalans per la seva participació amb l'1-O, mentre que 16 causes més encara estan pendents, ha informat aquest dijous l'AMI en un comunicat.

Segons les dades de l'associació, de les 16 causes que segueixen obertes, deu han estat remeses a jutjats d'instrucció catalans perquè continuïn la investigació i sis estan pendents de resoldre's.

Fa unes setmanes es van arxivar la majoria de causes contra alcaldes de la província de Lleida, i fa pocs dies s'han resolt els de la comarca del Baix Llobregat (Barcelona) i la província de Girona, segons l'AMI.

Ha assegurat que els escrits d'arxiu de les fiscalies provincials "són pràcticament idèntics i destaquen que, malgrat que consideren acreditada la participació o col·laboració de l'alcalde en l'organització de l'1 d'octubre, no han trobat proves que ho demostrin".