Palauet

Larrosa denuncia un xantatge a la Paeria per part d'un particular que vol cobrar 20 milions

Es tracta de l'actuació prevista en l'ordenació del carrer Palauet de la Bordeta | L'alcalde diu que el propietari dels terrenys actua de manera "indecent" al demanar aquesta quantitat de diners

per Redacció , 14 de març de 2019 a les 12:56 |
Larrosa conversant amb veïns | Paeria
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha estat contundent a l’hora de respondre les accions de pressió en contra de l’actuació prevista en l'ordenació del carrer Palauet de la Bordeta. “Em dol la manipulació que es pugui fer entorn a aquest tema i que es pugui amagar els interessos privats per sobre dels públics”, ha dit.

Larrosa ha explicat que la persona titular dels terrenys, on s’ha projectat una zona verda de 30.000 m2 amb habitatges al voltant, ha recollit signatures perquè es faci la urbanització de l’espai adequada als seus interessos particulars. “Ho trobo indecent”, ha assegurat, i s’ha referit al suport que li estan donant  algunes entitats i veïns i veïnes del barri perquè no se’ls ha informat correctament de la iniciativa i creuen que es traurà un parc per fer habitatges.


Segons ha indicat l’alcalde, el propietari majoritari dels terrenys on es vol fer aquesta ordenació, espera que la Paeria li pagui 20 milions en concepte de les expropiacions. “Aquest alcalde, que sempre pensa en els interessos generals i de quina manera pot avançar la Bordeta, no està subjecte al xantatge. La Paeria mai pagarà 20 milions d’euros d’una expropiació d’un solar”, ha reiterat.

L’actuació a la zona contempla el nou traçat del vial Víctor Torres i la reactivació d’aquests terrenys i que, d’acord a la normativa, el propietari pugui obtenir les plusvàlues urbanístiques corresponents per equilibrar econòmicament el sector. El que no s’admet, ha dit Larrosa, és que el propietari digui que es deixi tot com està i que cobri les expropiacions, que venen del 1999.

 

Participació