agents rurals

Alerten sobre el comerç d'arts il·legals per a la captura de fauna a través d'Internet

Els Agents Rurals han denunciat diversos proveïdors per vendre a través de pàgines web estris i arts de captura prohibits per la legislació actual

per Redacció , 14 de març de 2019 a les 12:15 |
Imatge d’arxiu d’una intervenció dels Agents Rurals | Agents Rurals
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els Agents Rurals alerten del comerç a través d’Internet d’arts il·legals per a la captura de fauna. Recentment, el cos ha denunciat diversos proveïdors per efectuar comerç de diferents estris i arts de captura de fauna il·legals, entre les quals xarxes japoneses o invisibles, gàbies parany tipus balancí, gàbies parany tipus ballesta o paranys tipus cep. En les tasques de vigilància i inspecció del cos, s’han detectat anuncis, que mitjançant diferents plataformes web, oferien a la venda estris destinats a la captura d’animals prohibits per la legislació actual.

El cos mediambiental recorda que tant la normativa europea, com la normativa estatal i catalana de protecció dels animals, prohibeix la tinença, utilització i comercialització de tots els procediments massius o no selectius per a la captura o mort d’animals. Així, hi és especialment prohibit el comerç i tinença, d’entre d’altres, de xarxes japoneses, paranys de tipus cep i del tipus ballesta.


Els Agents Rurals alerten que la compra i tinença d’estris prohibits per a la captura d’animals constitueix una infracció a la normativa de protecció dels animals que pot ser sancionada amb multes de fins a 3.000 euros. Alhora, la utilització d’aquests mètodes de captura pot ser constitutiu d’un il·lícit penal castigat amb penes de presó de fins a dos anys.

Els fets han estat posats en coneixement del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, competent en l’obertura dels corresponents expedients sancionadors. Les actuacions de seguiment i inspecció del comerç d’animals, cada vegada més estès a través de mitjans electrònics, és una de les tasques que habitualment realitza el cos d’Agents Rurals, emmarcades en la protecció de la fauna.

 

Participació