Sanció

La Paeria inicia un procediment sancionador contra un prostíbul per anunciar-se a l'espai públic

La nova Ordenança municipal de Paisatge Urbà de Lleida prohibeix aquesta pràctica

per Redacció, 14 de març de 2019 a les 09:25 |
Imatge dels anuncis a l'espai públic | Comú de Lleida
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Lleida ha iniciat un procediment sancionador contra un prostíbul per fer publicitat de l'establiment a través de cartells col·locats a l'espai públic en diferents zones de la ciutat. Així ho ha traslladat la tinenta d'alcalde i regidora Seguretat ciutadana i les polítiques per al civisme i la igualtat, Sara Mestres, al Comú de Lleida.

Des d'aquest grup municipal han explicat que el govern de la Paeria ha comunicat a l'empresa que aquesta pràctica suposa un incompliment de la nova Ordenança municipal de Paisatge Urbà, vigent des del 15 de febrer, la qual prohibeix la publicitat dels prostíbuls o festes on es cosifiqui la dona.


El Comú de Lleida ha valorat positivament que el govern de la Paeria hagi decidir actuar contra aquesta empresa, després de la petició efectuada fa unes setmanes per l'agrupació d'electors. Des del Comú lamenten, però, que tot i l'entrada en vigor de la nova normativa, "Lleida segueixi plena de cartells que vulneren la normativa, en molts casos situats prop de centres educatius i de parcs infantils".

L'Ordenança del Paisatge de Lleida aprovada el novembre passat, publicada al BOP el 15 de gener i en vigor des del 15 de febrer aposta per eliminar de l'espai públic qualsevol expressió sexista, i inclou la prohibició de publicitat de proxenetisme, sexista o vexatòria, a proposta del Comú. Una prohibició que no només es refereix als cartells, sinó a tots els sistemes d'informació gràfica pública.


En aquest sentit, l'agrupació d'electors insta l'alcalde Fèlix Larrosa a actuar "perquè s'eliminin els rètols i identificadors d'aquests locals a l'espai públic". "No hi ha d'haver cap marge per erradicar de l'espai públic qualsevol element que atempti contra la dignitat de les persones", segons han manifestat des del Comú de Lleida.

 

Participació