ERC acusa el PDECat de fer inútil la comissió del «cas Boreas» i la CUP contempla no participar-hi

L'oposició carrega contra la decisió dels demòcrates d'ahevr inclòs Joan Reñé en la investigació política

Jaume Gilabert, portaveu d'ERC a la Diputació
Jaume Gilabert, portaveu d'ERC a la Diputació | ACN
13 de març del 2019
Actualitzat a les 16:26h
El portaveu del grup d'ERC, Jaume Gilabert, ha criticat la decisió del PDECat perquè Reñé formi part de la comissió sobre el "cas Boreas", tenint en compte que està sent investigat. Considera que, amb la presència de l'expresident, la comissió "neix viciada des del primer dia". Gilabert qualifica la decisió dels demòcrates de "clara demostració perquè aquesta comissió no tingui cap utilitat".

Pe la seva banda, la CUP considera que la inclusió de Reñé és una mosta de "poca seriositat" per part de l'equip de govern. El diputat cupaire, Josep Cabré, assistirà a la reunió perquè quan va prendre possessió al novembre ja va proposar la creació d'aquesta comissió però no descarta abandonar-la si observa pràctiques que obstaculitzin l'accés a la informació sobre aquest cas que va comportar la detenció, el passat octubre, de Joan Reñé en una trama de suposada corrupció a la institució.

Per la CUP, la presència de Reñé és una "negació implícita del trencament de l'actual equip de govern amb l'etapa anterior".

PSC, Cs i PP, contra la mesura

El PSC també ha carregat contra la decisió de l'executiu provincial, i ha titllat d'"absurda" aquesta decisió mentre que PP i Ciutadans creuen que la comissió no servirà per a res atès que les diputacions no poden organitzar comissions d'investigació.