Puigdemont serà candidat a les europees i controlarà JxCat a Madrid

Jordi Sànchez, Laura Borràs, Míriam Nogueras i Ramon Tremosa encapçalaran la llista de Junts per Catalunya a les eleccions espanyoles

Carles Puigdemont, entrant al Parlament Europeu, fa uns dies
Carles Puigdemont, entrant al Parlament Europeu, fa uns dies | ACN
NacióDigital
10 de març del 2019
Carles Puigdemont serà el candidat de Junts per Catalunya a les eleccions euopees del 26 de maig. Els llocs de sortida de la candidatura de l'espai postconvergent a Madrid estan ocupats per representants del PDECat i Junts per Catalunya propers a l'expresident.

Puigdemont competirà en la campanya de les eleccions europees amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, que encapçalarà la llista dels republicans per anar a Brussel·les.

Després que el PDECat hagi anunciat la configuració de les llistes de l'espai postconvergent a les eleccions municipals i espanyoles, Junts per Catalunya (JxCat) s'ha reivindicat com l'únic grup independentista amb "veu pròpia" a Madrid. Ho ha dit la diputada del PDECat al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras després de la reunió de JxCat d'aquest diumenge.

La portaveu del Govern, Elsa Artadi. que serà la número dos de Joaquim Forn a Barcelona, ha defensat que l'acord amb el PDECat representa la "unitat" i la "transversalitat" necessàries "per avançar". "Volem teixir espai prou ampli, representatiu i coherent", ha afirmat. 

La llista per anar a Madrid

El PDeCAT i Junts  per Catalunya (JxCat) han acordat que el president de la Crida i del grup parlamentari, Jordi Sànchez, la consellera Laura Borràs, la vicepresidenta del partit, Míriam Nogueras i l'eurodiputat Ramon Tremosa encapçalin la llista de JxCat a les eleccions espanyoles del 28 d'abril. La llista per anar a Madrid

El Consell Nacional del PDeCAT ha avalat que Nogueras i Tremosa ocupin aquests llocs de la candidatura -són els membres amb carnet del partit-, després d'una entesa amb l'entorn de JxCat. La configuració de la llista, doncs, dona com a resultat una candidatura en què els quatre primers llocs de sortida són representants de l'espai postconvergent més proper a Carles Puigdemont.

El president del PDECat, David Bonvehí, però, ha defensat que el partit queda "reforçat". Bonvehí ha explicat que el partit ha acordat amb el PDECat la creació d'un nou espai per "governar" conjuntament l'espai format per l'antiga convergència i JxCat. "Estarem en l'òrgan de presa de decisions, amb totes les conseqüències", ha afirmat. 

El president també ha defensat que el partit "formi part" de JxCat, un espai amb el qual, segons assegura, "la ciutadania s'hi sent còmode". Segons Bonvehí, el PDECat partia de la voluntat de garantir la presència de representants en llocs destacats de les llistes electorals pensant "la gent que ha votat Convergència". Alhora, Bonvehí considera que la ciutadania "vol sobiranisme i candidatures més transversals".

Rull i Turull, a la llista pel Congrés

Pel que fa a la presència de membres del partit en llocs de sortida de les llistes a les eleccions espanyoles, Josep Rull encapçalarà la candidatura a Tarragona i Jordi Turull la de Lleida.

Neus Munté serà la número tres de Joaquim Forn a la llista de les municipals a Barcelona, on la portaveu del Govern, Elsa Artadi, farà de número dos.