Concepció Cañadell i Jordi Turull lideraran la llista de Junts per Catalunya a les eleccions al Congrés

El president del PDECat, David Bonvehí, anuncia la creació d'un espai conjunt amb Junts per Catalunya per "governar" els dos espais

Concepció Cañadell, candidata de Junts per Catalunya
Concepció Cañadell, candidata de Junts per Catalunya | Arxiu
10 de març del 2019
Actualitzat a les 23:47h
La presidenta del Consell Comarcal de la Noguera i alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, serà la número dos de la llista lleidatana de Junts per Catalunya a les eleccions al Congrés del proper 28 d'abril. Cañadell serà, de facto, la líder de la candidatura ja que el primer candidat, Jordi Turull, està empresonat. 

El PDECat i Junts  per Catalunya (JxCat) han acordat que el president de la Crida i del grup parlamentari, Jordi Sànchez, la consellera Laura Borràs, la vicepresidenta del partit, Míriam Nogueras i l'eurodiputat Ramon Tremosa encapçalin la llista de JxCat a les eleccions espanyoles del 28 d'abril.

El Consell Nacional del PDECat ha avalat que Nogueras i Tremosa ocupin aquests llocs de la candidatura -són els membres amb carnet del partit-, després d'una entesa amb l'entorn de JxCat. La configuració de la llista, doncs, dona com a resultat una candidatura en què els quatre primers llocs de sortida són representants de l'espai postconvergent més proper a Carles Puigdemont.

El president del PDECat, David Bonvehí, però, ha defensat que el partit queda "reforçat". Bonvehí ha explicat que el partit ha acordat amb el PDECat la creació d'un nou espai per "governar" conjuntament l'espai format per l'antiga convergència i JxCat. "Estarem en l'òrgan de presa de decisions, amb totes les conseqüències", ha afirmat. 

El president també ha defensat que el partit "formi part" de JxCat, un espai amb el qual, segons assegura, "la ciutadania s'hi sent còmode". Segons Bonvehí, el PDECat partia de la voluntat de garantir la presència de representants en llocs destacats de les llistes electorals pensant "la gent que ha votat Convergència". Alhora, Bonvehí considera que la ciutadania "vol sobiranisme i candidatures més transversals".