El president de Vox Lleida hauria abusat presumptament de dos homes discapacitats

Les víctimes van presentar una denúncia contra José Antonio Ortiz

Imatge del president de Vox Lleida
Imatge del president de Vox Lleida | Vox
06 de març del 2019
Actualitzat a les 16:58h
Els Mossos han actuat contra el president de Vox Lleida, José Antonio Ortiz, després de rebre una denúncia de dos discapacitats d'uns 30 anys que estan tutel·lats per la Fundació Alosa i que treballen per Aspros. Va ser la mateixa fundació la que va detectar missatges de Whatsapp fora de lloc entre els dos denunciants i Ortiz.

L'investigat es guanyava la confiança de les seves víctimes per després poder contactar amb elles, però no és treballador de cap centre que atengui persones amb discapacitat.

Ortiz Cambray es presentava com a president de Vox a la demarcació de Lleida i ha actuat com a tal en els darrers mesos.

En un vídeo penjat a la xarxa, Ortiz es presentava com el líder de la formació d'ultradreta, que després de la seva detenció ha assegurat que el polític no tenia "cap càrrec" i que era només un militant. 

La detenció es va produir aquest dimarts a la tarda al centre de treball del líder de Vox, al barri de Cappont després d'una denúncia de la Fundació Aspros, que acusa el polític d'ultradreta d'haver abusat un home amb discapacitat. L'home declararà aquest dijous davant del jutge.