El Govern impulsa la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics d'Hivern

L'executiu creu que l'organització d'aquest esdeveniment seria "cabdal" per a la projecció exterior de Catalunya

El Govern considera cabdal la celebració dels Jocs d’Hivern al Pirineu
El Govern considera cabdal la celebració dels Jocs d’Hivern al Pirineu | Skipallars
Redacció
06 de març del 2019
El Govern ha aprovat aquest dimarts crear un programa per a la preparació de la candidatura per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona del 2030. L'executiu català considera que l’organització d’aquest esdeveniment seria "cabdal" per a la projecció exterior de Catalunya i per al "desenvolupament econòmic i social del territori, especialment, de les comarques del Pirineu". L'objectiu del Govern és preparar una "candidatura de país".

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va retirar el 2015 la candidatura dels jocs olímpics d'hivern per al 2026 en considerar que no era prioritari ni tenia prou consens popular.
Els objectius del programa són intercanviar informació i experiències en l’àmbit de l’esport, especialment en l’àmbit de les competicions esportives de caràcter internacional; estudiar i analitzar els reptes que representa per a Catalunya la presentació d’una candidatura olímpica i, per últim, aprofitar l’expertesa tècnica dels organismes i entitats de la Generalitat sobre els esdeveniments esportius competitius. 

El Govern recorda que lidera des del 2017 la Taula de treball permanent dels Jocs d’Hivern del 2030, formada per uns 50 representants d’institucions públiques i privades. La Taula compta amb la presència de les principals institucions públiques, esportives i empresarials d’àmbit català.