Lleida col·locarà llambordes en record dels lleidatans deportats als camps de concentració nazis

El dissabte 20 d’abril es farà l’acte per col·locar la primera llamborda amb la presència de l’artista alemany Gunter Demnig, creador del projecte

Imatge d'arxiu d'unes llambordes de record a deportats
Imatge d'arxiu d'unes llambordes de record a deportats | Arxiu
04 de març del 2019
Actualitzat a les 17:45h
Lleida se suma al projecte Stolpersteine i col·locarà a la ciutat unes llambordes amb els noms i els cognoms de les persones lleidatanes que han estat víctimes del nazisme deportades als camps de concentració nazis.

El dissabte 20 d’abril es farà l’acte de col·locació de la primera pedra que comptarà amb la presència de l’artista alemany Gunter Demnig, creador del projecte, i es farà en record de Miquel Sol Torres al carrer Joan Baiget, número 1, al davant l’últim domicili conegut on va viure la persona deportada.

El tinent d’alcalde Joan Gómez ha remarcat l’aposta municipal per la recuperació de la Memòria Històrica i Democràtica i el treball pedagògic que es fa per fomentar els valors i el coneixement de la història recent amb les generacions més joves. Les accions es fan en xarxa, amb la societat civil i altres institucions, i també pretenen sensibilitzar la ciutadania.