Eleccions municipals 2019

Sergi Talamonte, candidat del Comú de Lleida a les eleccions municipals

L'actual regidor de la Paeria va ser el candidat més votat en el procés de primàries | Elena Ferré anirà en segon lloc

per Redacció, 3 de març de 2019 a les 16:20 |
Sergi Talamonte, regidor i candidat del Comú de Lleida | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 3 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'assemblea del Comú de Lleida ha acordat la llista electoral amb que el Comú de Lleida concorrerà a les pròximes eleccions municipals, en confluència amb Catalunya en Comú i Podem.

La llista l'encapçalarà el candidat que va rebre més vots en les primàries, Sergi Talamonte, i mantindrà el mateix ordre que van determinar les 1.151 persones que hi van prendre part, segons ha decidit aquest diumenge l'assemblea. Així, seguiran en la llista a l'actual regidor a la Paeria, Elena Ferré, Sonia Martínez i Marina Pifarré, per aquest ordre. L'assemblea també ha determinat que el Comú es presentarà repetint la fórmula d'una agrupació d'electors, tal com ja va fer el 2015, eleccions en què la formació va aconseguir dos regidors a l'Ajuntament de Lleida.


L'assemblea del Comú de Lleida ha avalat els resultats de la primera fase de les primàries que va portar a terme la formació. D'aquesta manera, l'ordre de la llista serà el mateix que van escollir les 1.151 persones que hi van participar, tenint en compte que ja compleix amb els diferents criteris de paritat, tant els que s'ha fixat el Comú, d'un mínim d'una dona entre els dos primers, com aquells que venen determinats per la llei, d'un màxim de tres persones d'un mateix sexe en cada tram de cinc.

La candidatura l'encapçalarà l'actual regidor a la Paeria, Sergi Talamonte, i, per aquest ordre, l'acompanyaran Elena Ferré, Sonia Martínez, Marina Pifarré, Jordi Cipriano, Macià Pelegrí, Helena Motos, Carla Galeote, Alfred Sesma, Francesc Beà, Carme Hernández i David Salcedo.


El Comú tornarà a adoptar el procediment d'aval ciutadà propi de les agrupacions d'electors, i sortirà al carrer per demanar almenys 1.500 suports per poder inscriure la candidatura, de la mateixa manera que l'any 2015. L'assemblea també ha acordat la celebració d'un plenari de programa el diumenge 31 de març, una trobada oberta a la participació de la ciutadania prèvia a l'assemblea on la formació aaprovarà el seu programa electoral.

 

Participació