El govern de la Paeria respon la Sindicatura i nega irregularitats econòmiques

L’oposició assegura que hi ha “greus deficiències”

22 de febrer del 2019
Actualitzat el 01 de març a la 13:09h
Montse Mínguez, regidora d’Hisenda
Montse Mínguez, regidora d’Hisenda | A.LL
El govern de la Paeria assegura que està tranquil·la en relació a les presumptes irregularitats que assenyala en un informe la Sindicatura de Comptes.

En el ple extraordinari d’aquest divendres, l’oposició ha assegurat que l'informe sosté que executar despeses sense disposar de crèdit pressupostari "és una pràctica irregular", que es fa "un ús indegut del mecanisme que corregeix aquesta situació com és el reconeixement de crèdit, pensat com una eina puntual", segons han manifestat.

Des del PDECat, ERC, Crida i Comú també han remarcat que la Sindicatura de Comptes posa de manifest "greus deficiències" en la Relació de Llocs de Treball, com per exemple "el fet que molts contractes per a funcions estructurals s'estan proveint mitjançant nomenaments temporals". També s'han referit a "l'elevat grau d'externalització dels serveis públics", a què fa referència l'informe, i a "la privatització sistemàtica" de l'equip de govern, que "fa que es perdi, en molts casos, el control financer i operatiu d'aquests serveis, en detriment del propi interès general".

La tinenta d'alcalde i regidora d'Economia i Hisenda, Montse Mínguez, ha reiterat la "tranquil·litat" de l'equip de govern per les observacions de la Sindicatura de Comptes i ha deixat clar que, en cap cas, es pot parlar "d'il·legalitats" sinó que ha atribuït les consideracions de l'informe als "diferents criteris i interpretacions tècniques" seguits per la Sindicatura a l'hora d'elaborar el document, respecte a les utilitzades pels tècnics municipals de la Paeria.

Així mateix, Mínguez ha defensat la "transparència i el bon govern" de l'equip de govern i ha dit que en algunes de les observacions que fa la Sindicatura ja s'hi treballa des de la Paeria per tenir-les en compte. Des de Ciutadans i PP han posat en valor les aportacions d'aquests grups perquè el govern municipal hagi anat millorant aspectes com ara reduir el reconeixement de crèdit en els darrers anys.