Ciutadans vol que Lleida dediqui un carrer a una divulgadora de la llengua francesa

El regidor Daniel Rubio destaca el paper de Madame Suzanne Mornet de Miguel

Redacció
25 de febrer del 2019
Actualitzat a les 23:33h
El regidor Daniel Rubio, el tercer per la dreta
El regidor Daniel Rubio, el tercer per la dreta | Àlvar Llobet
El grup municipal de Ciutadans a l'Ajuntament de Lleida ha proposat atorgar un carrer a la professora francesa Madame Suzanne Mornet de Miguel. "Lleida ha de tenir un carrer dedicat a Madame Suzanne per la seva gran tasca com a divulgadora de la cultura i la llengua francesa a la ciutat", ha explicat el regidor Daniel Rubio després de presentar una Proposta de Resolució a la Comissió Especial de Carrers per demanar aquesta nova denominació.

"Juntament amb Jaume Magre, Madame Suzanne va ser cofundadora de l'Alliance Française de Lleida el 1955, escola que actualment continua difonent la cultura i la llengua francesa", ha destacat. "Madame Suzanne va posicionar l'Alliance Française com la segona més important d'Espanya, després de la de Vigo, amb 2.000 alumnes", ha afegit.

"D'ençà que es va instal·lar a Lleida el 1945, després de fugir de l'ocupació alemanya a Bordeus, on va néixer, Madame Suzanne va estar molt vinculada a la ciutat", ha explicat Rubio, que ha recordat que el Govern francès la va nomenar 'Chevalier de l'Ordre des Palmes Académiques' el 2002 en una cerimònia a Lleida. "Donada la seva contribució a la ciutat, creiem que Madame Suzanne Mornet de Miguel hauria de tenir un carrer dedicat a la seva persona", ha culminat.