Dues targarines creen una aplicació mòbil per a persones amb síndrome de l’intestí irritable

L’aplicació B.ENERGY, que es llençarà durant el Mobile World Congress i serà d’accés gratuït, és la iniciativa de l’infermera i experta en salut digital Anna Sort

Imatge de l'app
Imatge de l'app | B.ENERGY
Redacció
22 de febrer del 2019
Actualitzat a les 9:37h
Indiehealth S.L., una startup fundada per les germanes targarines Alba i Anna Sort, ha anunciat el llançament de la seva aplicació mòbil B.ENERGY el proper 28 de febrer. L’eina es dirigeix a persones amb la síndrome de l’intestí irritable amb l’objectiu d’ajudar-les a monitoritzar la seva condició, compartir la seva evolució amb els professionals de la salut, millorar hàbits i guanyar en autoconfiança.
 
Entre el 15% i el 20% de la població pateix de la síndrome de l’intestí irritable (SII), també coneguda com colon irritable. Es tracta d’una dolència que afecta a més dones que homes. Els símptomes que genera, que van des de la diarrea a l’estrenyiment, passant per inflor, dolor i la sensació d’urgència d’anar al lavabo, afecten molt notablement la qualitat de vida de les persones.
 
“Segons la meva experiència professional i personal, la SII encara està molt invisibilitzada. Tot i tractar-se d’un dels problemes intestinals més prevalents al nostre país, el procés de diagnosi és llarg, i els tractaments farmacològics no funcionen a tots els pacients. Amb B.ENERGY volem ajudar a les persones a reprendre el control de la seva dolència,” explica l’Anna Sort, infermera i impulsora del projecte.  
 
B.ENERGY utilitza l’escala de Bristol per fer el seguiment de la salut intestinal, així com d’altres factors com ara l’alimentació i l’activitat física. També permet compartir els resultats amb el metge i inclou continguts exclusius sobre els 6 pilars de la salut intestinal i com adoptar nous hàbits de vida. L’aplicació serà gratuïta i estarà disponible a partir del 28 de febrer a Google Play, i a l’App Store a partir del mes de març.
 
L’Anna Sort és infermera, experta en salut digital, consultora en gamificació i emprenedora, a més de donar classe a diferents universitats. La seva germana i cofundadora, l’Alba, ve del món del màrqueting i té una àmplia experiència en temes digitals i tecnològics. Les dues van fundar Indiehealth S.L. amb la voluntat d’aprofitar les noves tecnologies per millorar la qualitat de vida de les persones amb problemes de salut. B.ENERGY és la seva primera solució de salut digital.