Recerca

El segon mòdul de Biomedicina de la UdL completa un complex dedicat a la recerca

Aplega diferents grups d'investigadors de la Universitat de Lleida, l'IRBLleida i altres serveis científics

per Redacció , 21 de febrer de 2019 a les 22:37 |
La directora de l'IRBLleida, Elvira Fernádez, parla a les autoritats | Paeria
Aquesta informació es va publicar originalment el 21 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La Universitat de Lleida (UdL) ha completat amb la inauguració aquest dimecres l'edifici de Biomedicina-mòdul 2 el complex de Biomedicina del campus de Ciències de la Salut, ubicat a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova.

Amb aquest equipament de 4.011 metres quadrats, s'arriba als 9.000 metres quadrats dedicats a la recerca en aquest àmbit, que aplega 34 grups i un total de 417 investigadors. La construcció i equipament del nou mòdul Biomedicina 2 i la urbanització exterior dels espais comuns del complex han tingut un cost de 7,68 milions d'euros, aportats per la Generalitat, la Diputació de Lleida, del fons europeu Feder 2007-2013 i per la pròpia UdL.


El rector de la UdL, Roberto Fernández, acompanyat per la directora de l'IRBLleida, Elvira Fernández, la presidenta de la diputació lleidatana, Rosa M. Perelló i l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, han inaugurat el nou mòdul de Biomedicina, així com la urbanització exterior que s'ha dut a terme dels espais comuns que integren el complex dedicat a la recerca en aquest àmbit.

L'edifici Biomedicina 2 allotja sis grups de recerca de l'IRBLleida. Es tracta dels d'Investigació translacional en medicina respiratòria, Biologia de sistemes i mètodes estadístics per a la recerca, Neurociències clíniques, Neurocognició, psicobiologia de la personalitat i genètica de la conducta, Desenvolupament i evolució del Cervell i Immunologia i metabolisme. El nou mòdul també acull els serveis científics tècnics del Biobanc, Ubiosat, Metabolòmica, Microscopia i citometria, Farma, Cultius cel·lulars i UDETMA-Laboratori d'imatge vascular.


El campus de Ciències de la Salut de la UdL, ubicat al complex de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, està format pels dos edificis de biomedicina, la Unitat docent de l'Arnau i l'edifici docent i l'estabulari. Són més de 14.000 metres quadrats, 5.000 dels quals dedicats a la docència i 9.000 a la recerca.

Les autoritats han destacat la importància de la col·laboració entre administracions per tirar endavant projectes com el que s'ha inaugurat i com a "única via que ens pot fer créixer", segons ha dit Elvira Fernández. Tot i així, la directora de l'IRBLleida ha demanat més implicació per aconseguir atraure talent investigador a Lleida enfront "la competència" de Barcelona.

 

Participació