Cervera escollirà entre cinc noms de dones per a l’actual carrer General Güell

La votació es podrà fer a través de la web o dipositant el vot en una de les urnes que es trobaran a la Paeria, el Museu i la biblioteca.

Redacció
21 de febrer del 2019
Actualitzat a les 21:24h
Imatge del carrer General Güell
Imatge del carrer General Güell | Paeria Cervera
Del 27 de febrer al 12 de març es portarà a terme el procés participatiu per escollir el nou nom del carrer entre les següents cinc propostes: Guinedilda, Anna Murià, Rosa Fabregat, Magdalena de Montclar i Neus Català.

La votació es podrà fer a través de la web www.cerverapaeria.cat o dipositant el vot en una de les urnes que es trobaran a la Paeria, el Museu i la biblioteca. També es podrà participar a través del dispositiu tàctil instal·lat al vestíbul de la Paeria.

En la fase inicial de presentació de propostes, que va acabar diumenge 17 de febrer, hi van participar 109 persones. Es van presentar 68 propostes per via telemàtica i 41 es van recollir a les urnes.

El jurat, reunit dilluns 18 de febrer, va escollir per majoria aquests cinc noms. El paer en cap, Ramon Royes, va proposar una discriminació positiva a favor de noms de dona per l’evident dèficit a la ciutat en aquest aspecte. La resta de membres el jurat hi van estar d’acord. Ara la ciutadania decidirà el nou nom del carrer a través d’un nou període de votacions. 

Abans de començar el període de votacions, la Paeria de Cervera organitzarà una sessió oberta a tota la ciutadania per explicar les propostes seleccionades pel Jurat. Les explicacions aniran a càrrec de persones que, en la fase prèvia, han manifestat el seu interès a participar-hi. La sessió es farà el dimarts 26 de febrer, a les 20 hores, a la Sala de Plens de la Paeria.