Unió de Pagesos se suma a la vaga del 21F amb un tancament patronal

El sindicat majoritari de l'ensenyament també fa una crida a participar en la vaga general

Imatge de la marxa pagesa
Imatge de la marxa pagesa | Adrià Costa
Redacció
16 de febrer del 2019
Actualitzat a les 0:17h
Unió de Pagesos se suma a la vaga convocada pel 21 de febrer per la Intersindical-CSC i farà un "tancament patronal" durant aquella jornada, segons ha informat en un comunicat.

El sindicat agrari també anima tot el sector a participar aquest dissabte a la manifestació de Barcelona 'L'autodeterminació no és delicte' i adherir-se als actes de protesta que s'organitzin arreu del territori durant la jornada de vaga d'aquí a sis dies. "Unió de Pagesos demana sortir al carrer per reclamar el final dels processos judicials polítics, l'alliberament immediat dels presos polític, pel lliure retorn dels exiliats, pels drets civils, polítics i socials i pel dret a l'autodeterminació", ha assegurat l'organització en un comunicat.

Segons Unió de Pagesos, el judici de l'1-O "amenaça el dret de manifestació i la llibertat d'expressió, instruments bàsics" en organitzacions com la seva. A més, denuncia "la politització de les altes instàncies judicials espanyoles pel processament de dirigents socials i responsables polítics catalans a partir de fets falsejats davant l'absència de violència". 

El sindicat majoritari de l'ensenyament crida a participar en la vaga general del 21 de febrer

El sindicat majoritari de l'ensenyament, USTEC-STEs, ha fet una crida a participar en la vaga general del 21 de febrer. L'entitat recorda l'agenda reivindicativa dels convocants, la intersindical-CSC, que passa per la derogació de la reforma laboral o per la demanda que el salari mínim pugi fins als 1.200 euros mensuals a Catalunya.

I a més afirma que l'aturada compta amb el suport de diverses entitats cíviques "representatives de la pluralitat del país" en un moment en el qual "cal revertir" les "retallades" laborals, socials i "de manera molt preocupant, dels drets civils més elementals". En aquest sentit, el sindicat recorda les "acusacions injustificades d'adoctrinament" a les escoles catalanes o contra el model d'immersió lingüística.