Ciutadans exigeix la retirada dels llaços grocs penjats al balcó de la Diputació de Lleida

El grup presentat un escrit al Registre de la Diputació exigint la retirada immediata de qualsevol "símbol partidista" que "no respecti la neutralitat de l'administració pública"

Ciutadans ha demanat la retirada dels llaços grocs
Ciutadans ha demanat la retirada dels llaços grocs | Ciutadans
Redacció
14 de febrer del 2019
Actualitzat el 15 de febrer a les 9:33h
"Exigim la retirada immediata dels llaços grocs penjats al balcó de la Diputació de Lleida". Així ho ha dit la diputada provincial de Ciutadans (Cs) de la Diputació de Lleida, Ángeles Ribes, després que la presidenta de l'organisme, Rosa Maria Perelló, els col·loqués juntament amb altres diputats.

"Són símbols partidistes que no ens representen a tots els veïns i que no poden ser admesos en les institucions públiques", ha manifestat Ribes. Per això, ha anunciat que el grup de Cs ha presentat un escrit al Registre de la Diputació exigint a la Presidència a què "retiri aquests llaços grocs de la façana de la Diputació".

Davant els mitjans de comunicació, Ribes també ha anunciat que el grup de Ciutadans ha demanat un informe jurídic a la Secretaria de la Diputació de Lleida "perquè validin si aquest tipus de fets vulneren el principi de neutralitat que tota administració pública ha de respectar".

Ribes ha informat que existeix jurisprudència a Catalunya com al País Basc per la col·locació de símbols partidistes en les institucions públiques. "Si i tot amb l'informe a la mà, la presidenta de la Diputació de Lleida no retira aquests símbols partidistes i continua fent de la Diputació el seu ‘cortijo’ particular, no només serà Cs qui exigeixi la retirada dels llaços grocs, sinó que serà la justícia qui els obligui", ha advertit.