ERC reclama a Perelló que es deixin de donar subvencions de la Diputació a dit

l republicans recorden que han passat més dos mesos que el Ple va aprovar per unanimitat la creació d'una comissió de treball per elaborar uns pressupostos justos i reduir la discrecionalitat, però que l'equip de govern encara no ha fet cap gest al respecte

Jaume Gilabert, líder d'ERC a la Diputació
Jaume Gilabert, líder d'ERC a la Diputació | Arxiu
Redacció
12 de febrer del 2019
Actualitzat a les 22:57h
El grup d'Esquerra Republicana a la Diputació de Lleida reclama a l'equip de Govern que compleixi  els acords aprovats per unanimitat de tots els grups polítics en el Ple del passat  23 de novembre sobre la constitució d'una comissió tècnica i política formada per tots els grups de la Diputació amb l'objectiu que l'atorgament de les subvencions es faci de forma objectiva i equitativa, reduint la discrecionalitat al màxim.
 
ERC lamenta que l'equip de govern encara no hagi fet res al respecte i recorda el compromís i necessitat de constituir la comissió en breu per tal de treballar la proposta del Pla Estratègic de Subvencions, que s'ha d'aprovar properament.
 
Jaume Gilabert, portaveu republicà, avisa que falten poques setmanes per a que s'aprovi el Pla Estratègic de subvencions de la Diputació, que és el document que diu com s'han d'adjudicar els ajuts, i detalla "que la nostra proposta l'únic que busca és trobar consens per reduir a la mínima expressió els ajuts directes, i per tant, si la nova presidència de la Diputació no fa urgentment un gest per donar compliment als compromisos adquirits en Ple i per unanimitat, ens trobarem amb el mateix que ja ens trobàvem quan governava Reñé, un catàleg de bones intencions, que finalment quedava només en això, bones intencions", manifesta Gilabert. Cal recordar, que una moció semblant a l'aprovada per tots els grups polítics al novembre del 2018, va ser rebutjada per l'equip de govern i un diputat socialista al gener de 2017.
 
El portaveu explica que en el darrer pressupost aprovat per l'ens supramunicipal, el total d'ajuts i subvencions a ens locals i entitats privades superava els 50 milions d'euros i en cas que no es faci una modificació al Pla estratègic, podria comportar que més del 60% es continuessin repartint de forma discrecional i que només 19 milions d'euros es repartirien mitjançant concurrència competitiva.

"És imprescindible doncs canviar el model d'atorgament d'ajuts i subvencions. Hem de buscar la fórmula per ser equitatius i justos amb tots els alcaldes, alcaldesses i entitats, i això només passarà si trobem consens entre tots els partits polítics i reduïm els ajuts discrecionals. Tots els municipis haurien de saber des d'un bon començament amb quants recursos aproximadament poden comptar de la Diputació, i això només passarà quan s'hagin consensuat prèviament els criteris d'atorgament d'aquests diners", diu Gilabert.