Centenars de lleidatans omplen la plaça Ricard Viñes per rebutjar el judici del procés

Els concentrats denuncien la "judicialització d'un conflicte que és polític" i reivindiquen el dret a l'autodeterminació

Redacció
12 de febrer del 2019
Actualitzat a les 22:25h
Imatge de la mobilització a Lleida
Imatge de la mobilització a Lleida | ACN
Més de 2.000 persones han expressat el seu rebuig pel judici als líders independentistes processats per l'1-O, en la concentració celebrada aquest vespre a la plaça Ricard Viñes de Lleida.

Representants de la societat civil i l'alcalde d'Alcarràs, Miquel Serra, han llegit el manifest unitari en què s'ha denunciat la "farsa que representa el judici" i "la judicialització d'un conflicte que és polític" i que també ha volgut reivindicar el dret a l'autodeterminació. Així mateix, s'ha fet una crida a participar "massivament" en les pròximes mobilitzacions i a secundar la vaga general del dia 21. L'acte, organitzat per la plataforma Taula per la Democràcia, ha estat presidit per imatges dels presos i exiliats i ha finalitzat amb el cant de "Els Segadors".

Centenars de lleidatans han omplert la plaça Ricard Viñes de Lleida, escenari que s'ha escollit perquè va ser on va oferir el seu darrer acte a la capital del Segrià el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. La concentració l'ha convocada la Taula per la Democràcia, que agrupa a més d'una trentena d'entitats socials, organitzacions polítiques i sindicals lleidatanes. La mobilització ha estat presidida per imatges dels líders independentistes empresonats i exiliats.

Els assistents, molts dels quals amb pancartes reclamant la llibertat dels líders independentistes, amb llaços grocs i estelades, han deixat anar crits de "llibertat presos polítics, "fora la justícia espanyola", "vam votar i vam guanyar" o "no tenim por", entre molts altres.