​L'alcalde socialista de la Torre de Capdella abandona el PSC i es presentarà per ERC a les municipals

La formació republicana tindrà llista als 14 municipis del Pallars Jussà

Josep Maria Dalmau, presentant la candidatura avui a Tremp
Josep Maria Dalmau, presentant la candidatura avui a Tremp | ACN
Redacció
10 de febrer del 2019
Actualitzat el 26 de febrer a les 11:46h
L'històric alcalde socialista de la Torre de Capdella, Josep Maria Dalmau, es presentarà per ERC a les pròximes eleccions municipals. El malestar amb la formació socialista va començar quan va rebre advertències del partit per cedir un local per votar l'1-O. Dalmau sempre va expressar el seu desig de poder votar argumentant que "creu en la democràcia".

Aquest dissabte ha revelat que ja fa un any va entregar el carnet del PSC, partit al qual va representar ja l'any 1979 a les eleccions. Després d'estar diferents legislatures a l'oposició, va ser l'any 2003 quan va guanyar per majoria absoluta i des de llavors ha estat alcalde fins a l'actualitat.

L'anunci s'ha fet aquest dissabte al migdia, en un acte a l'Espai Cultural La Lira de Tremp, durant la presentació de les candidatures d'ERC al Pallars Jussà, on tindrà candidats als 14 municipis de la comarca.

El president de Parlament de Catalunya, Roger Torrent, ha presidit l'acte de presentació de candidatures i ha assegurat que la voluntat d'Esquerra és explicar-se i anar incorporant molta gent amb la qual comparteixen valors de fa temps i, actualment, també "un projecte polític", com ha estat el cas de l'alcalde de la Torre de Capdella.

Un altre dels noms que els republicans han anunciat aquest dissabte és el de Marc Baró, que rellevarà l'actual alcalde de la Pobla de Segur, Lluís Bellera, com a cap del llista a la població. La delegada del Govern a l'Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós, tornarà a liderar el partit a Isona i Conca Dellà -on actualment governa el PDECat- i Jordi Navarra repetirà com a alcaldable a Sant Esteve de la Sarga, on ja governa.

La resta de candidats anunciats avui són Toni Millet, que encapçalarà la llista d'ERC a Salàs de Pallars, Susanna Cabré a Conca de Dalt, Juan Valgañón a Gavet de la Conca, Miquel López a Castell de Mur i Fernando Bernal a Llimiana. Aquests noms s'uneixen al ja anunciat de Maria Pilar Cases a Tremp. Els que encara no s'han fet públics són els candidats a Abella de la Conca, Senterada, Sarroca de Bellera i Talarn.