Abusos

El Síndic investigarà el cas de presumptes abusos a nens per part del rector d’Arbeca

Considera que l’església catòlica “oculta” els fets i reclama prevenció, formació i sensibilització

per Redacció , 8 de febrer de 2019 a les 23:57 |
Rafael Ribó | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, inicia una investigació d’ofici específica dels casos d’abusos sexuals a menors en l’Església catòlica, després que sortís a la llum els presumptes casos d’abusos del rector d’Arbeca, demanant informació al Govern, la Conferència Episcopal Tarraconense i l’Abadia de Montserrat.

Ribó considera que “en les últimes setmanes s’ha tornat a evidenciar l’ocultació i la invisibilitat” de víctimes d’abusos sexuals en institucions o centres de l’Església catòlica, “coneguts suposadament pels seus superiors, sense que aquests abusos fossin posats en coneixement de les autoritats corresponents ni es fessin actuacions per determinar l’existència d’altres infants afectats”.


Ribó va destacar que la lluita contra els abusos sexuals infantils l’ha de liderar el Govern, va reclamar prevenció, formació, protocols, reparació i sensibilització i va anunciar la creació d’una comissió independent per ajudar-lo en aquesta investigació.

 

Participació