La passarel·la de Mont-rebei podria reobrir abans de Setmana Santa

La Noguera i la Ribagorça aragonesa firmaran un conveni per al manteniment de la infraestructura i per poder tirar endavant l'actuació

Imatge del pont penjat del congost de Mont-rebei amb una cinta que prohibeix l'accés.
Imatge del pont penjat del congost de Mont-rebei amb una cinta que prohibeix l'accés. | ACN
Redacció
08 de febrer del 2019
Actualitzat a les 15:56h
La Noguera i la Ribagorça aragonesa treballen per poder reobrir el pont penjant de Mont-rebei en els pròxims mesos, segons ha explicat la presidenta del Consell Comarcal de la Noguera, Concepció Cañadell.

Com vam detallar a Pallars Digital fa un mes, ja es va anunciar que no hi hauria una data fixa de reobertura perquè és vol realitzar un projecte més ambiciós. De totes maneres, la voluntat seria poder-la obrir abans de Setmana Santa, però primer hauran d'enllestir diversos tràmits legals i administratius per al finançament i execució dels treballs de millora de la infraestructura, que hauran degarantir la seguretat dels usuaris.

Després d'aconseguir reunir els recursos necessaris de diferents administracions catalanes i aragoneses, les dues comarques finançaran l'actuació a parts iguals, que tindrà un cost pròxim als 60.000 euros. La passarel·la, que connecta banda i banda del congost, entre Àger i Viacamp, es troba tancada al públic des del novembre passat per motius de seguretat.

D'aquesta manera, els dos consells comarcals preveuen signar en els pròxims dies el conveni al qual es van comprometre per al manteniment conjunt de la passarel·la i que també servirà per poder tirar endavant les obres de millora a la infraestructura. Ambdues comarques ja han aconseguit reunir el finançament necessari per a aquesta actuació i confien poder-la adjudicar properament. La licitació dels treballs anirà a càrrec de la comarca de la Ribagorça aragonesa.