La Generalitat lamenta la pena mínima imposada a l'agressor d'una dona discapacitada a Lleida

El conseller Chakir el Homrani ha afirmat que sentències com aquestes "no s'entenen"

Chakir El Homrani
Chakir El Homrani | Adrià Costa
Redacció
07 de febrer del 2019
Actualitzat a les 22:44h
La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha lamentat la falta de contundència judicial en la sentència que absol un dels acusats i condemna a la pena mínima de dos anys de presó l'altre per un abús sexual en grup a una noia amb discapacitat intel·lectual a Lleida, i ha assenyalat que considera "incomprensible" la decisió del tribunal.

El conseller Chakir el Homrani ha afirmat que sentències com aquestes "no s'entenen" i que han de fer reflexionar els estaments judicials i polítics, ha informat el seu departament aquest dijous en un comunicat.

"Últimament hem vist massa sentències en les quals el dret i la dignitat de les dones no han estat garantits, en les quals no s'ha tingut en compte el seu dolor i en què lamentablement la dona ha patit una doble victimització", ha declarat el conseller.

La Conselleria ha demanat una reflexió profunda sobre el tractament judicial de la violència sexual contra les dones i especialment contra les dones amb discapacitat, i aposta per incidir en una formació específica sobre aquestes qüestions.

D'altra banda, assenyala que la Generalitat està treballant en un pacte contra les violències masclistes en el qual, entre altres mesures, es preveu més atenció de les dones víctimes, tant al moment de fer la denúncia com al llarg del procés judicial.

El Homrani ha recordat que a través de la Secretaria d'Infància, Adolescència i Joventut s'està treballant en una prova pilot per presentar una unitat integrada d'atenció als nens i adolescents víctimes d'abusos, inspirada en els Children's Advocacy Centers dels Estats Units i en el model Barnahus d'Islàndia.