Condemnat a tres anys i mig de presó un veí d'Oliana relacionat amb robatoris i tràfic de drogues

Troben a casa seva cocaïna i marihuana, ampolles d'alcohol de les piscines d'Oliana i una caixa de cabals de la bàscula municipal de Peramola

Redacció
07 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:26h
Un veí d'Oliana (Alt Urgell) ha acceptat tres anys i mig de presó per un delicte de robatori amb força en casa habitada (dos anys), un delicte de receptació (sis mesos) i un altre contra la salut pública (un any).

Se l'acusa d'haver entrat a robar en una casa d'Ogern, a Bassella (Alt Urgell) i de guardar a casa seva, tot i saber que eren robades, ampolles d'alcohol sostretes de les piscines d'Oliana i una caixa de cabals de la bàscula municipal de Peramola (Alt Urgell). A l'habitatge, els Mossos també hi van trobar cocaïna i marihuana. L'home ha reconegut els fets i ha aconseguit una reducció de pena, a més d'evitar el judici que s'havia de celebrar aquest dijous a l'Audiència de Lleida.

La investigació es va iniciar el 28 d'octubre de 2016, quan l'acusat va entrar a una casa d'Ogern trencant la finestra del menjador. Es va endur diversos objectes com ara una cafetera, ampolles de cava i tres ulleres de sol, valorat tot en 355 euros. Arran d'aquests fets, el 23 de novembre de 2016 es va procedir per ordre del jutjat 1 de Solsona a registrar el domicili de l'acusat, a Oliana. Els Mossos hi van trobar objectes robats a diversos establiments i habitatges.

Tot i que no s'ha pogut demostrar que l'acusat hagués participat en aquests robatoris, sí que guardava a casa seva els objectes tot i saber que eren robats. És per això que se l'ha encausat per un delicte de receptació.

A casa seva també es van trobar 287,23 grams de marihuana i 7,66 grams de cocaïna. Segons l'Oficina central d'estupefaents, la droga hauria tingut un valor al mercat il·lícit de 1.851,71 euros.