Una escola va demanar l’expulsió de mossèn Font l’any 2011 en enxampar-lo amb dues menors sobre la falda

Tocava els nens durant les projeccions de pel·lícules de temàtica religiosa en una sala a les fosques

Redacció
07 de febrer del 2019
Actualitzat a les 0:19h
Imatge del mossèn amb un grup de nens
Imatge del mossèn amb un grup de nens | Cedida a ACN
L’escola de Cabra del Camp (Alt Camp) va demanar al Departament d'Educació i a l'Arquebisbat de Tarragona l’expulsió de mossèn Josep Maria Font l’any 2011 després d’enxampar-lo amb dues nenes sobre la falda. Font, que era professor de religió en aquest col·legi, aprofitava la foscor per fer tocaments als nens, mentre projectava pel·lícules religioses a la biblioteca.

El capellà, que també impartia catequesi en parròquies de la comarca i participava en colònies, també aprofitava aquests espais per contactar amb els nens. “Però ningú va denunciar mai res, o se’l tapava o se li tenia por”, recorda una exdirectora de l’escola. L’equip director no s’ha sorprès de la seva destitució per suposats casos de pederàstia.

La negativa d’una família a deixar anar els seus fills a unes colònies escolars si hi assistia mossèn Font va posar en alerta l’escola en relació al seu professor de religió. Cada cop menys alumnes volien fer aquesta assignatura.

La preocupació i desconfiança vers el capellà va anar en augment fins al punt que va ser enxampat mentre acariciava les zones íntimes d’unes nenes, per damunt de la roba, mentre es projectava un film en una pissarra digital. “Estaven mirant una pel·lícula en una sala fosca, amb canalla a la falda, i vaig veure coses que no em van agradar”, ha manifestat Joana Fuguet, aleshores directora del centre i membre de l’actual equip docent.

Si bé la seva etapa com a mestre al col·legi de Cabra va ser relativament curta, d’uns pocs anys, el mossèn havia estat en contacte amb nens de la comarca ja als anys noranta. Va ser el capellà de les parròquies de Cabra, el Pla de Santa Maria i Figuerola del Camp. Una antiga directora que va establir una estreta relació amb mossèn Font, ja que també era catequista, reconeixia a l’ACN que sovint li havia de cridar l’atenció perquè abraçava i tocava massa els nens. “A les colònies els feia pessigolles abans d’anar a dormir per tocar-los”, ha explicat. “S’acostava als nens més faltats d’afecte i la cosa va anar a més quan va morir la seva mare”, recorda l’antiga directora.

Vist com un “caça-herències”

Veïns del territori afirmen que també eren molts els que defensaven el mossèn, al qual consideraven una persona “afable” i predisposada a fer favors a la gent. Altres, per contra, remarquen que, més enllà dels rumors de tocaments i abusos que sempre el van envoltar, tenia un caràcter ambiciós i que buscava complaure gent gran a fi de fer-se amb el seu patrimoni.

Finalment l’escola, després de reunir-se amb els pares, va decidir expulsar-lo i així ho va comunicar a través d’una carta adreçada a Educació i a l’Arquebisbat en la qual es denunciaven les “confiances excessives” amb els alumnes fins al punt “d’incomodar-los”, i que era “massa afectuós” amb els infants, amb els quals mantenia “contactes físics de forma repetida”.