Animac 2019 projectarà 343 treballs d'animació i tindrà com a tema principal l'«stop motion»

La mostra comptarà amb la presència de Peter Lord, Katariina Lillqvist i Mark Osborne i homenatjarà el creador de "Bob Esponja", Stephen Hillenburg

Redacció
05 de febrer del 2019
Actualitzat a les 17:44h
Una imatge de Bob Esponja
Una imatge de Bob Esponja | Arxiu
Lleida tornarà a convertir-se del 21 i al 24 de febrer en la capital mundial de l'animació amb la 23a edició d'Animac, que tindrà la tècnica de l'stop motion com a tema principal. La Mostra Internacional de Cinema d'Animació de Catalunya oferirà una extensa i cuidada programació en què es projectaran un total de 343 films animats.

També comptarà amb la presència de prestigiosos professionals del sector, que compartiran espai i coneixements amb noves generacions d'animadors i amants del cinema. Peter Lord, conegut per "Wallace i Gromit", el "Xai Shaun", "Chicken Run" o "Pirates!", rebrà el Premi d'Honor, i la finlandesa Katariina Lillqvist, l'Animation Master d'Animac 2019.

L'altre nom destacat serà el del nord-americà Mark Osborne, creador de "Kung Fu Panda" i amic personal del recentment desaparegut Stephen Hillenburg, creador de "Bob Esponja", a qui Animac homenatjà en aquesta edició.