Localitzen el menor de la Seu d'Urgell que havia fugit d'un centre terapèutic

El jove de 16 anys, veí de la Seu d'Urgell, ha aparegut sa i estalvi

Redacció
05 de febrer del 2019
Actualitzat a les 16:42h

Masia Valldaura. Foto: CTE Valldaura


El noi de 16 anys, veí de la Seu d'Urgell que havia fugit del centre terapèutic de Valldaura d'Olvan (Berguedà) ha aparegut sa i estalvi, segons han confirmat fonts dels Mossos d'Esquadra. El menor va tornar per iniciativa pròpia a aquestes instal·lacions d'on havia marxat amb dos companys més el passat 21 de gener, han explicat fonts properes. 

Segons informen diversos mitjans andorrans, el pare del noi assegura que el seu fill va ser localitzat al Maresme i que va ser un familiar el qui es va desplaçar fins a Sant Pol per tal de recollir-lo i retornar-lo al recinte on es troba ingressat en règim obert per ordre judicial. La tutela del noi, que havia amenaçat el seu pare amb un ganivet l'estiu passat, correspon des de setembre a la direcció general d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) de la Generalitat. 
 
El centre terapèutic manté que, després de la desaparició del menor, hauria posat en marxa els protocols de fuga habituals en aquests casos i donat l'alarma als Mossos d'Esquadra. Valldaura és una institució terapèutica i educativa especialitzada en resoldre problemàtiques de joves, com drogodependències i trastorns de conducta.