Tàrrega aprova la instal·lació d'una canonada per proveir aigua de boca al poble de Conill

L'obra no es durà a terme fins que no s'iniciï el projecte urbanístic del promotor privat que vol recuperar aquest nucli deshabitat

Imatge del poble de Conill
Imatge del poble de Conill | Aj Tàrrega
Redacció
04 de febrer del 2019
Actualitzat a les 22:55h
La Junta de govern local de l'Ajuntament de Tàrrega ha aprovat el projecte d'instal·lació d'una canonada soterrada per fer arribar l'aigua de boca fins a Conill, nucli agregat a Tàrrega actualment deshabitat. El consistori tramita l'obra arran del projecte de recuperació de Conill presentat per un promotor privat i que resta pendent d'aprovació per part de la Comissió Territorial d'Urbanisme.

Tàrrega preveu subministrar aigua de boca a aquest nucli des del dipòsit de la Figuerosa, estenent entre ambdues poblacions una conducció de 2.240 metres de longitud a través de camins de titularitat municipal. Tot i això, fonts municipals han indicat que aquests treballs no es duran a terme fins que el projecte privat per recuperar Conill no rebi el vistiplau i es posi en marxa.

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tàrrega, Martí Pijuan, ha explicat que el consistori avança, d'aquesta manera, els tràmits administratius per executar les obres de la canonada d'aigua de boca, un servei que és de competència municipal, "a l'espera del vistiplau al projecte urbanístic de recuperació de Conill". El responsable municipal ha indicat que, de moment, l'Ajuntament no ha fixat cap data per dur a terme la instal·lació de la canonada "ja que l'obra es desenvoluparà quan estigui en marxa el projecte del promotor".

La capital de l'Urgell preveu subministrar aigua de boca al nucli de Conill des del dipòsit de la Figuerosa. Entre ambdós pobles s'estendrà una conducció de 2.240 metres de longitud a través de camins de titularitat municipal. La canonada anirà soterrada a 80 centímetres de profunditat i damunt d'un llit de sorra. El pressupost de contracta dels treballs s'ha fixat en 38.400 euros (IVA inclòs). El dipòsit de la Figuerosa, que també abasteix el poble de Riudovelles, capta l'aigua al seu torn des del dipòsit d'Altet, el qual es proveeix des de l'estació potabilitzadora de Tàrrega.

Enllestida la instal·lació de la nova canonada entre l'estació potabilitzadora de Tàrrega i el dipòsit d'Altet

Precisament, el consistori targarí ja ha finalitzat els treballs d'instal·lació d'una nova canonada de 4.200 metres de longitud entre la planta potabilitzadora de Tàrrega i el dipòsit d'Altet. L'execució del projecte, que permetrà augmentar la dotació d'aigua de boca, ha suposat una inversió de 100.400 euros (IVA inclòs).

D'aquesta quantitat, l'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) aportarà un ajut de 60.106 euros dins la línia de subvencions per a infraestructures de proveïment d'aigua en alta. A més dels tubs, també s'ha instal·lat una nova bomba d'impulsió. L'antiga canonada s'ha hagut de retirar ja que presentava diverses patologies a causa del pas del temps. La nova infraestructura és feta de polietilè i gairebé permet doblar la capacitat hidràulica.