Miquel Pueyo crida a la mobilització per aconseguir un canvi polític a l'alcaldia de Lleida

L'alcaldable d'ERC ha visitat el barri de Pardinyes acompanyat de Gabriel Rufián i Jordina Freixanet

Rufián, Freixanet i Pueyo
Rufián, Freixanet i Pueyo | ERC Lleida
Redacció
03 de febrer del 2019
Actualitzat el 26 de febrer a les 11:57h
El candidat d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Lleida, Miquel Pueyo, ha animat els lleidatans i lleidatanes a participar i implicar-se en el naixement d' "una República de tothom, per a tothom i construïda entre tots i totes", en un acte aquest dissabte a Pardinyes en què també han participat Jordina Freixanet, de MES Moviment d'Esquerres, i el diputat al Congrés, Gabriel Rufián.

Pueyo ha fet una crida a la mobilització per aconseguir el canvi a la Paeria: "Som aquí per animar-vos a desbordar pacíficament l'escena política dominada per la casta d'aquesta ciutat, que és en bona part hereva del provincianisme tradicional". En aquest sentit, ha instat la ciutadania a "recuperar protagonisme, enfront d'un excés d'intervencionisme en l'acció cívica i social i de clientelisme" practicat pel govern municipal.

Freixanet ha definit MES com els "socialistes per la República" i ha explicat que la seva incorporació al projecte de Pueyo perquè les dues formacions comparteixen els valors republicans i "la candidatura d'Esquerra és avui el pal de paller dels partits de l'esquerra transformadora a Lleida, l'alternativa possible i necessària per a una ciutat més justa socialment i més progressista". "Creiem que Miquel Pueyo és l'opció i l'oportunitat de fer la Lleida republicana, l'alternativa real a la ciutat de Lleida", ha reblat Freixanet.

D'altra banda, Rufián ha dit que Esquerra Republicana no ha d'acceptar cap lliçó de republicanisme ni d'esquerres d'altres formacions polítiques i també s'ha dirigit als votants socialistes decebuts pel PSC i el PSOE: "eixamplar la base és interpel·lar els socialistes que els fa tant mal i fàstic com a nosaltres escoltar Borrell o fer-se una selfie amb Albiol com fa Iceta."

També ha tingut un record per als presos independentistes que ahir van ser traslladats a Madrid per l'inici del judici contra el procés.

Prèviament, els representants d'Esquerra han passejat pel mercat de Pardinyes i han conversat amb paradistes i veïns del barri.