Denuncien la retirada del niu de cigonyes de l'església de les Borges i l'ajuntament al·lega seguretat

Asseguren que la parròquia els va demanar ajuda perquè causava humitats i que hi havia risc que caigués perquè pesava 700 quilos

Imatge d'una cigonya
Imatge d'una cigonya | Arxiu
Redacció
01 de febrer del 2019
Actualitzat a les 9:43h
L'Ajuntament de les Borges Blanques ha respost les crítiques dels ecologistes explicant que s'ha retirat el niu de cigonyes que hi havia a l'església a petició de la parròquia i amb l'autorització de la Generalitat.

Fonts municipals han explicat que la parròquia va demanar ajuda a l'Ajuntament perquè el niu causava humitats i afectava el campanar. A més, segons els tècnics municipals, hi havia un "risc greu" per les persones ja que pesava 700 quilos i podia caure. El consistori lamenta la campanya de "desprestigi" que asseguren que el portaveu d'Ipcena, Joan Vázquez, fa de l'equip de govern, fonamentada en "mentides" i "fets trets de context".

"No anem en contra de les cigonyes sinó a protegir les persones i el patrimoni", expliquen des de l'Ajuntament. A més, destaquen que ja hi ha cigonyes al niu instal·lat al cementiri per substituir el del campanar i que el canvi s'ha fet respectant que actualment no és època de criança.